Fra Tanzania til Silkeborg

Ole Malmgaard er leder af Luthersk Missions kursuscenter i Virksund og bor i dag i Silkeborg

16. oktober 2020, 12.00

Mange aktiviteter i Virksund Kursuscenter har ligget stille i år på grund af corona, men Ole Malmgaard glæder sig til at kunne byde endnu flere gæster indenfor på centeret.

FØDSELSDAG: Fredag den 16. oktober fylder Ole Malmgaard, Silkeborg, 50 år.

Han er tidligere Tanzania-missionær og har siden 1. maj været leder af Luthersk Missions kursuscenter i Virksund. Ole Malmgaard er nordjyde og oprindeligt uddannet bager fra et større håndværksbageri i Aarhus.

I 2006 rejste han sammen med sin hustru Lene og parrets tre børn til Tanzania som missionærer for Luthersk Mission, hvor de boede i storbyen Dar es Salaam.

Efter fem års hjemmeophold rejste han og Lene igen til Dar es Salaam sammen med parrets yngste datter.

Denne gang blev han direktør for det kristne bogforlag Soma Biblia, hvor han har været med til at opleve forlagets omsætning blive mangedoblet, så det i dag er Tanzanias største distributør af bibler og kristen litteratur. Desuden har han været landskasserer for Luthersk Missions Ungdom og har i en periode siddet i Luthersk Missions Landsstyrelse.

Nu bor han i Silkeborg og driver det smukt beliggende kursuscenter med udsigt over Hjarbæk Fjord, som er ramme for både bibelcamping og mange lokale børne-, junior- og menighedslejre.

- Virksund Kursuscenter har da også en helt særlig plads i mit hjerte, siger den snart 50-årige nordjyde, der selv har været på børnelejr på Virksund, fra han var helt lille.