Kvalitetsstandard for ældre i plejebolig

Udgivet:03. februar 2023, 10.36

Læsetid:2 minutter

Af Charlotte Palm Mørch Ungstrup

1 måned siden

ÆLDREPLEJE Roger Skyum, som har bopæl på et plejecenter i Silkeborg Kommune har haft flere gode debatindlæg, som jeg læser med stor fornøjelse. Blandt andet efterspurgte Roger 11. januar, vedrørende kvalitetsstandarden for ældre i plejebolig, om ældreudvalgets medlemmer egentlig har læst kvalitetsstandarden?

Han tilføjer, at det burde være på sin plads at tilpasse virkeligheden til teksten. Og nej, de ansatte på Rogers plejecenter kendte ikke kvalitetsstandarden. Sørgeligt, tænker jeg.

Mange ressourcer er brugt på fine ord, som de allervigtigste involverede ikke kender. Jeg tænker, at de fine ord er udarbejdet ved et skrivebord og ikke blandt dem, som træffer beslutninger og slet heller ikke dem, som er tæt ved de ældre på plejecentre. Men fin læsning og hvor ville det være dejligt, om de fine ord var retvisende for både de beslutningsdygtige politikere, de ansatte og de ældre i Silkeborg Kommune.

Det der særligt fanger mig i Rogers debatindlæg er primært, at de ansvarlige politikere skal gøre det attraktivt og ærefuldt at være en del af de fantastiske medarbejdere, der hver dag gør noget særligt gennem deres arbejde med de ældre. Så i stedet for at udarbejde fine beskrivelser ved skrivebordet og tale ressourcemangel, så tal om det attraktive i at gøre og være noget for andre, hvad der faktisk forventes af de fagligt dygtige ansatte og hvor meget det betyder for os alle, at nogen giver noget for at vores ældre mennesker på plejecentre kan trives.

Og lad nu de ansatte bruge deres faglighed, for de ved nemlig, hvad den enkelte beboer har behov for!

Besparelser har vi nok af og vi ved, de er der over det hele. Men lad os ikke spare på anerkendelse af de ansatte, som hver dag giver noget til andre. De er ikke bare varme hænder, men mennesker der vil gøre noget og som har en uddannelse, der gør dem dygtige til at skabe trivsel og tryghed for de ældre på plejecentre i Silkeborg Kommune.

Og ja, Roger - vi ældes alle og en dag ældes også de ansvarlige politikere!

Indlæser debat