DET ER DIT VALG - KV21

Hverdagscyklisme er også outdoor

9. oktober 2021, 08.04

CYKLISME Ja, undskyld den sproglige forvirring. Nu er vi jo »Outdoor Hovedstad« og ikke »udendørs hovedstad«. Men budskabet er, at en helt almindelig cykeltur på en helt almindelig vej - gerne med cykelsti - gennemføres udendørs. Og uden at belaste naturen unødvendigt. Naturen i Silkeborg Kommune er helt unik, værd at besøge og at være aktiv i.

F.eks. er de etablerede mountainbike-ruter til aktivitet i høj fart, mens resten af skoven og naturen er til langsom aktivitet. En del af naturoplevelsen er at have ro til fordybelse. Derfor er den daglige cykeltur til og fra arbejde en skøn måde at være udendørs på, naturen passeres uden at invaderes.

Bedre cykelstier, så flere har mod på at cykle. Bedre cykelparkering, så den kollektive trafik kan udnyttes optimalt. Og bedre infrastruktur, så cykler og biler kan deles om pladsen

Helle Præsius Busk (S)

Tilbage til cyklen. Ud over outdoor-vinklen er cyklen også miljørigtig og bæredygtig. Det, der er sparet, er tjent, både i CO2- og privat-regnskabet. En cykeltur gør dermed både sund, glad og rig. Det skal være lettere at cykle i Silkeborg Kommune. Bedre cykelstier, så flere har mod på at cykle. Bedre cykelparkering, så den kollektive trafik kan udnyttes optimalt. Og bedre infrastruktur, så cykler og biler kan deles om pladsen. Alle forbedringer skal ske i dialog med de lokale brugere. De ved nemlig, hvor oversigten er ringest og trængslen størst.

Indlæser debat...