Er Silkeborg IF byens hold?

19. september 2020, 08.00

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Lokalt engagement Jeg har tit haft tanken - og jeg har også hørt den mange andre steder - er Silkeborg IF egentlig Silkeborgs hold? Eller er det bare ét af byens hold?

Det sidste er måske at sætte det på spidsen, for det er næppe hele Silkeborg, som vil sige, at Silkeborg KFUM, Silkeborg Boldklub eller en tredje klub er deres klub.

Men så lad mig sætte det op på en anden måde: Er Silkeborg IF bare en professionel klub, som tilfældigvis befinder sig i Silkeborg?

Jeg kan personligt ikke mindes, at SIF har gjort meget for at vise, at de vil Silkeborg-by. Jo jo, deres plakater med næste kamp hænger da rundt omkring i byens billede, men ellers virker det til, at SIF og Silkeborg ikke har meget med hinanden at gøre.

Du ser nærmest aldrig spillerne på Torvet, for mange af spillerne bor ikke engang i byen - og sådan har det jo været i en årrække. Og det synes jeg bestemt er problematisk.

Jeg er godt klar over, at tiden med Ingvar Johansen i Bikuben, Brian Skaarup i egen biks og andre lignende for længst er slut - det hele er jo trods alt blevet professionelt - men det ville godt nok være kærkomment, hvis man stødte ind i Magnus Matsson i Sportmaster eller Anders Hagelskjær i Føtex fra tid til anden.

Viborg FF er hele Viborgs hold.

Til daglig arbejder jeg som journalistpraktikant på sportsredaktionen på Viborg Stifts Folkeblad - det gjorde jeg også under corona-lockdown, og der var det tydeligt at se, at Viborg FF er en del af Viborg by.

Anfører Jeppe Grønning gjorde blandt andet en stor indsats på sociale medier, hvor han opfordrede viborgenserne til at handle lokalt - det var tydeligt, at han ville Viborg.

Jeg siger ikke, at spillerne fra Silkeborg skal gøre præcist det samme - jeg siger bare, at jeg savner at mærke, at SIF vil Silkeborg-by lige så meget som silkeborgenserne gerne vil SIF.

Det er jo ikke fordi, at Madsen/Stücker/Nielsen skal sige til en eventuel ny spiller: »Du skal flytte til Silkeborg«, for det ville jo også være absurd. Men det ville være rart, hvis man kunne mærke en større samhørighed mellem smukke Silkeborg og SIF.

Og til sidst kan det jo tilføjes, at mit skriv retter sig meget mod spillerne, men det er jo hele SIF, som jeg prøver at råbe op. Så Kent Madsen, du må også gerne tage det her til efterretning. Vi vil jer så gerne, men vil I ikke også gerne os?