Midtjyske Meninger: Jeg fatter det ikke

Udgivet:17. januar 2022, 12.17

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Torben Pedersen Bryrup

Vi holder fast ved vores lørdagstradition. Hvis vi ikke har nogen presserende planer for dagen, så serverer jeg kaffe til fruen i soveværelset. Vi vågner senest ved halvnitiden, jeg trisser nedenunder, ruller gardinerne op i dagligstuen, mens kaffelugten breder sig i vores lille hus.

Så er det ovenpå med kaffekanden, pc’en, to kopper og to mobiltelefoner. Konen er allerede i gang med at hygge sig med en tv-serie.

Jeg går i seng igen, eleverer madrassen op til siddehøjde for at læse dagens nyheder på pc. Jeg tjekker også min bankkonto. Da der er stigende el- og varmepriser tjekkede jeg for en sikkerheds skyld vores forbrug på budgetkontoen for 2021.

Jeg fik konen til at taste beløbene ind på regnemaskinen på mobiltelefonen. Vi er jo to til at betale.

Jeg dikterede: Norlys, så meget, Norlys igen så meget, husforsikring så meget, Norlys igen, Bryrup VVS 6000 kroner; hvad var nu det, vi har jo et helt nyt fyr. Det var en printplade (i et fyr?).

Det blev faktisk en hel dag/årsbog ned af memory lane inden vi blev færdige. Til sidst stemte beløbet med det, som vi havde budgetteret.

Men nu skal vi være forberedt på et større budget, da der kommer store stigninger på el- og varmepriserne.

Det sker dog ikke lidt længere nordpå. I Gudenådalens Energiselskab har de grebet gas og olieprisernes himmelflugt an på en hel anden måde. De varslede stigninger fra før jul på 186 procent bliver nu ikke til noget.

I sidste uge fyrede man nemlig direktøren. Bestyrelsesformanden og kassereren trådte tilbage og så kommer der ikke nær så store prisstigninger. Det var så det der skulle til.

Jeg fatter det ikke.

Omikron kom til Norge i december måned til en julefest med 90 mennesker. De to af deltagerne havde været i Sydafrika og højst sandsynligt medbragt virussen dernedefra. Ugen efter var stort set hele Norge besmittet med omikron, et land som er meget langt og længere end fra København til Afrika! Hvordan kunne omikron sprede sig så hurtigt?

Jeg fatter det ikke.

Og så har min kæreste, mit familiemedlem, - mit dejlige forbillede Hendes Majestæt Dronning Magrethe regeret Danmark i 50 år. Hun er sej.

Jeg husker tydeligt, da Jens Otto Krag i 1972 erklærede kongens død og udråbte Magrethe til dronning. Jeg var 23 år dengang. Og så må jeg jo være 50 år ældre nu.

Jeg fatter det ikke.

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.