DET ER DIT VALG - KV21

Klimahjælp

20. oktober 2021, 12.21

KLIMAINDSATS Vi kan se, at klimaet er udfordret. Vi ved, at der skal handles på klimaet, hvis det i fremtiden ikke skal gå klima-galt. Det er nu, vi må handle - og vi må begynde lokalt.

Der er allerede mange, som påtager sig et klimaansvar ved at handle individuelt. Nogle er opmærksomme på sit elforbrug, sit klimaaftryk på mad, transportadfærd med videre. Vi kan løfte klimadagsordenen ved, at vi gør en indsats hver især. Det er dog ikke nok i sig selv.

Teknologiske løsninger kan selvfølgelig også hjælpe langt hen ad vejen, men det kan heller ikke løfte klimadagsordenen alene

Kim Egeskov (R)

Teknologiske løsninger kan selvfølgelig også hjælpe langt hen ad vejen, men det kan heller ikke løfte klimadagsordenen alene.

Hvis vi skal gøre noget, som virkelig kan gøre en forskel klimamæssigt, er det bydende nødvendigt, at der bliver taget nogle politiske beslutninger, som understøtter vejen til et bedre klima. Det gælder for alle de mange livsområder, hvor vi sætter klimaaftryk inden for. Transport, erhverv, landbrug, forbrug, opførelse af bygninger, renovering af eksisterende bygningsmasse osv.

Jeg tror, både erhvervslivet, landbruget og borgerne i almindelighed er klar til at gøre en indsats for klimaet. Nu er det vigtigt at politikerne også handler med et politisk mod. Det er et område, jeg vil have fokus på i byrådet, og vil samarbejde med de øvrige partier om.

Indlæser debat