Stor søgning til corona-jobbank: 54 personer klar til at give en hånd med

Indtil videre står 54 personer klar til at bidrage i hjemmeplejen og på kommunens plejecentre, hvis det skulle blive nødvendigt

1. april 2020, 11.54

Skanderborg Kommune har oprettet en særlig jobbank, som skal hjælpe til, hvis belastningen på kommunens plejecentre bliver for stor. Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau scanpix

RY - Sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter, sosu-assistenter og sosu-hjælpere har meldt sig til det nødberedskab, som Skanderborg Kommune arbejder med at etablere i disse dage.

Både tidligere ansatte, lokale sosu-elever og nuværende medarbejdere fra forskellige områder står klar til at give en hånd med.

- Det er dejligt, at så mange gerne vil hjælpe her i denne ekstraordinære situation. Opfordringen til at træde ind i nødberedskabet er blevet positivt modtaget både af tidligere ansatte og af vores kolleger på andre fagområder, siger koncernchef for ældre- og handicapområdet Lis Kaastrup.

Nødberedskabet er vigtigt, fordi kommunens plejecentre og hjemmepleje kan komme under pres i takt med at corona-epidemien tager til i de kommende uger.

Medarbejdere kan blive syge, og der kan blive behov for ekstra personale til at pleje de borgere, som udskrives fra regionens hospitaler, fordi der skal være plads til patienter med coronavirus.

- Indtil videre har vi godt styr på situationen. Alligevel kan vi få behov for at aktivere nødberedskabet på et tidspunkt, fortæller Lis Kaastrup.

I Fagsekretariatet Ældre og Handicap tager man en samtale med alle, som melder sig til jobbanken.

Det er vigtigt, at vi på forhånd har afstemt forventningerne, så vi ved, hvilke situationer medarbejderen kan håndtere. Derfor tager vi en personlig snak med alle på listen, fortæller uddannelseskonsulent Rie Eberhard Steen.

- Bes