Mindeord: Sangen er forstummet

Jens Karl Nielsen sang i Silkeborg Motetkor og spillede i Silkeborg Kammerorkester

8. april 2021, 12.00

Jens Karl Nielsen, der var en dygtig musiker og sanger, er sovet stille ind i en alder af 89 år. Foto: Ole Skat Nielsen

MINDEORD: Bent Rasmussen, forfatter, Marsvej 16 i Gjessø, har skrevet følgende mindeord over Jens Karl Nielsen, Slesvigsvej i Silkeborg:

Sangen er forstummet. En stemme tier. Jens Karl er død. Det lyder så ufatteligt, som et endeligt altid er. Lyden af hans smukke tenor og af klangen fra strengene på hans bratsch er tilbage i erindringen.

Jens Karl sang i Silkeborg Motetkor siden dets start, ligesom han var aktiv musiker i Silkeborg Kammerorkester i mange år. Hans indgang og engagement til musikken var professionel. Både som medvirkende i sammenspillet og som lytter. Han var åben og kunne så meget. På alle måder et musisk menneske med brede interesser.

Jeg havde den fornøjelse, at han satte melodi til ting, jeg skrev. Og til mange af de lyriske tekster, hans mor i sin tid havde skrevet, komponerede han fortræffelige melodier af så sangbar en karakter, at de kunne bruges ved festlige lejligheder, hvor Jens Karl i øvrigt generøst medvirkede med en vise eller to.

Hans fine tenorstemme passede som fod i hose til den svenske visedigter Birger Sjöbergs viser om livet i Vänersborg - de fik deres eget liv i hans fortolkning.

Jens Karl var et særligt talent og en flittig medvirkende, når det lokale musikliv kaldte på ham. Mange må være ham taknemlig.

Men tonerne fra sangen og musikken vil altid være i mit minde om en god ven og begavet kunstner.

Indlæser debat...