Borgernes ideer: Sådan smider vi mindre ud

Omkring 90 til borgermøde på Fælleden

Udgivet:04. april 2019, 14.45

Læsetid:1 minut

Affaldsspande, pap og genbrugsguld dannede en festlig kulisse ved borgermødet i byrådssalen. Omkring 90 borgere deltog. Foto: Ole Nissen

4 år siden

SKANDERBORG/RY/GALTEN Masser af sorte skraldespande og bunker af affald dannede den usædvanlige kulisse, da der i aftes var borgermøde om Renosyds nye affaldsplan i byrådssalen på Fælleden i Skanderborg.

Omkring 90 borgere fra hele kommunen deltog i mødet, der begyndte med korte oplæg fra plan og miljø-formand Claus Leick, Renosyd-direktør Annemette Fuglsang og Anders Damgaard, DTU Miljø, der er ekspert i problemstillinger omkring plastik.

Bagefter kunne deltagerne høre mere om og give deres egne bud på løsninger ved tre tema-stationer - en om plastik-genbrug, en om at nedbringe affaldsmængderne, der er meget højere i Danmark end i andre europæiske lande, og en tredje om håndtering af organisk affald.

Blandt ideerne fra borgerne var en om at lave reparations-caféer, hvor folk kan hjælpe hinanden med at reparere ting og sager, så de ikke bare bliver kasseret.

Der var også en idé om konkurrencer, hvor landsbyer eller gader dyster om, hvem der kan nedbringe affaldsmængderne mest. Et forslag gik ud på, at foreninger og grupper skal kunne få besøg af affaldsrådgivere, der kan orientere om, hvordan der skal sorteres og hvad der sker med det sorterede videre frem.

Borgermødet indgik i den offentlige høring om affaldsplanen. Den varer i otte uger frem til maj. sinn

Debatten gik livligt ved de tre tema-stationer. Foto: Ole Nissen
borgermøde affald fælleden 3