Mindeord: En passioneret og driftig herre med en enorm livskraft

Jørgen Zacher Sørensen, der sammen med sin søn drev Tvilumgård, er død. Han blev 71 år

Udgivet:22. september 2022, 10.26

Læsetid:2 minutter

Jørgen Zacher Sørensen fotograferet i 2010 på terrassen ved parken på Tvilumgård, som blev hans største livsværk og passion i mere end 20 år. Foto: Torben Larsen

9 måneder siden

MINDEORD: På vegne af familien har Christina Zacher Toustrup Sørensen, Skorup ved Fårvang, skrevet mindeord om sin far, Jørgen Zacher Sørensen:

Jørgen gik pludselig bort natten til mandag efter et hjertesvigt og efterlader sig hustru, to voksne børn og seks store børnebørn.

Han blev født på Sundbogård, Sundet på Djursland, hvor han havde sin opvækst med forældre som den ældste ud af en søskendeflok på fem.

Siden købte han sin egen gård i 1974 - Bredmosegård - og har både drevet denne med maskinstation samt haft arbejde som driftsleder ved siden af.

I 1990 fik han arbejde som driftsleder på Tvilumgård, og efter mange års tjeneste overtog Jørgen og hans søn gården efter den tidligere ejer og drev den sammen. Det blev Jørgens største livsværk, bedrift og hans hjem, arbejde og passion i over 20 år.

En handlingens mand

Han var en visionær mand med store drømme, ambitioner og armbevægelser og en handlingens mand, der var drevet af sine projekter.

Han var aldrig bange for at gå mod strømmen og lagde en ære i at knokle for drømme, der ofte strakte sig ud over hans egen levealder. Han var villig til at kæmpe ud over det sædvanlige og havde en evne til at overvinde de vildeste modstande.

I en længere årrække var han aktiv indenfor Det Konservative Folkeparti og lagde også en stor passion i dette - men måtte stoppe på grund af sygdom i familien og prioritering af tiden.

Under finanskrisen måtte han desværre give afkald på sit livsværk, og selvom han aldrig helt fandt det retfærdigt, gik det aldrig over i bitterhed. Han havde en ufattelig evne til at rejse sig, se de lyse sider ved tingene og komme videre ved at sætte sig nye mål og starte nye projekter.

Efter et par års sygdomsforløb med hjerteoperation etablerede han sit havefirma, hvor han anlagde haver helt frem til sin død. Og selvom han valgte at fortsætte som selvstændig i sit seniorliv, formåede han fortsat ALTID at finde plads til familien, sin jagt og mange relationer gennem et langt liv, erfagruppe og godsejerforening - helt frem til sin død.

Han var et menneske, som kunne fylde et rum med storhed på sin helt egen måde.

I alt, hvad han foretog sig, havde han altid kontakt til både sit indre barn med stor livskraft og vidensbegær samt sit voksne ansvar og forpligtigelser på en seriøs og samfundsbevidst måde.

Æret være Jørgens minde.