Afgjort af rødt flertal: Seks vindmøller i stedet for tre

Blå blok stemte i mod, men flertallet besluttede i aftes at gå videre med plan om at opføre seks 150 meter høje vindmøller ved Hallendrup

Udgivet:29. maj 2019, 17.22

Læsetid:4 minutter

FAVRSKOV En årelang debat om vindmøller ser omsider ud til at være afgjort i Favrskov Byråd - til fordel for klimaet og formentlig til ærgrelse for de beboere ved Hallendrup nord for Hadsten, der har protesteret mod at her skulle opstilles i alt seks 150 meter høje møller.

Et rødt flertal i byrådet besluttede i aftes at sende en lokalplan i høring, som baner vej for de seks møller.

I økonomiudvalget havde et blå flertal ellers - af hensyn til naboerne - anbefalet, byrådet at nøjes med tre af de store møller.

- Jeg kan godt se, at seks møller producerer dobbelt som meget strøm som tre. Men det løser ikke klodens problemer. Derfor er det ubegribeligt for mig, at man vil køre borgerne over på den her måde.

- Jeg forstår ikke, hvorfor man lige pludselig synes det er så vigtigt, at have alle møllerne samme sted, sagde Charlotte Green (C).

Hun fremhævede under debatten, at S tidligere har afvist forslag om at sætte møller op på andre egnede steder i Favrskov Kommune.

- Jeg havde gerne set flere vindmøller spredt ud over hele kommunen, sagde hun.

Hanne Smedegaard (V) mente også, at seks vindmøller på samme sted er urimeligt over for lokalbefolkningen.

- Det bliver sagt, at der er taget hensyn til lokalbefolkningen, også i forhold til støj. Det er ikke korrekt, sagde Hanne Smedegaard med henvisning til at lokalområdet med seks nye møller bliver udsat for et urimeligt stort såkaldt »vindmølletryk« - et udtryk for mængden af møller og tilhørende gener i forhold til områdets størrelse.

Overholder støjgrænser...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind