Den danske cowboy svinger lassoen

Den tidligere it-chef hos Disney, Peter Work, fortsætter sit nye liv som vinbonde i USA, og danskerens biodynamiske vine fra Santa Rita Hills i Californien bliver kun bedre og bedre. Det understregede en smagning for nylig, hvor Peter Work var i Danmark. Han har været ude med lassoen og indfanget sig nogle interessante samarbejdspartnere, som han laver nogle fantastiske enkeltmarksvine med

Udgivet:26. maj 2019, 10.00

Læsetid:6 minutter

Det er mere end fem år siden, at vi sidst skrev om danske Peter Work på disse sider, så for nogle er det muligvis bekvemt med en lille opfriskning af, hvem han egentlig er.

I 1988 flyttede Peter Work i forbindelse med sit arbejde for Pricewaterhouse-Coopers til USA, og nogle få år senere mødte han sin kommende hustru Rebecca. I 1994 blev han headhuntet til stillingen som it-direktør hos Walt Disney, hvor han var, indtil han og Rebecca etablerede eget it-firma i 1999, som hurtigt blev solgt for et milliardbeløb. For nogle af disse penge købte de en ranch ved Santa Rita Hills i Californien med ønsket om at lave vin. De vidste intet om at lave vin, så de hyrede nogle dygtige konsulenter til at hjælpe dem i gang på de dengang uplantede 33 hektarer, som i dag er blevet til vinmarker. I 2003 kom deres første vin på markedet fra deres vinhus ved navn Ampelos Cellars.

Bæredygtighed har fra begyndelsen været en vigtig del af Ampelos, og derfor er vinhuset både økologisk og biodynamisk certificeret, og ligeledes har de SIP-certifikatet (Sustainable in Practice; red.), som vidner om, at vindyrkningen foregår på særligt bæredygtig vis; der bruges udelukkende solenergi, og der skal blandt andet tages hensyn til, hvorfra man importerer sine vinstokke, og om ens traktorer er tilstrækkeligt miljøvenlige og eksempelvis ikke efterlader olie i markerne.

Nye legekammerater...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her