Midtjyske Meninger: Pas på - hunden bider!

16. juli 2019, 12.11

En vild svane er blevet skambidt af en hund. Svanen var meget medtaget, har lidt, og er nu endelig blevet hjulpet af Dyrenes beskyttelse. Svanen måtte aflives.

Et par voksne mennesker og deres børn, var ude at gå, og oplevede det sårede dyr. De var heldigvis handlekraftige og fik ringet efter hjælp. Den hjælp burde den person, hvis hund har skambidt svanen, have sørget for. Men det har vedkommende åbenbart ikke fundet anledning til. Hundeejeren har måske været for fej til at indrømme sin fejl, eller også været bange for følgerne.

Uanset årsagen, så gælder der ingen undskyldning. Alt for mange hundeejere tror, at de har styr på deres kræ, men gang på gang, viser det sig, at det ikke er tilfældet.

Utallige gange har jeg på mine daglige spadsereture mødt hundeluftere, hvor hunden ikke har haft snor på. Jeg går altid lidt til siden, da jeg ikke er alt for tryg ved en hund, jeg ikke kender. Hver gang siger hundelufteren, at hunden ikke gør noget, men det fritager jo ikke nogen fra at have hunden i snor, og hvem ved, måske gør hunden netop noget, lige netop den dag.

Herudover er der mange eksempler på, at hunden »gør« det lille kræ. Her henviser jeg til alle de hundelorte, der ligger spredt rundt omkring.

Hvad er det, der gør, at man som hundeejer mener, at man er så ophøjet i sin adfærd, at man roligt kan lade sin hund skide, der hvor andre skal færdes, og hvor børn skal lege. Er det for besværligt at bukke sig ned og samle op. Hvis det er det, så må man finde ud af, om man overhovedet skal færdes på offentlige steder med sit husdyr.

Få nu investeret i de hundeposer og få så samlet dit lort op og smid ikke posen i den næste hæk eller det næste buskads.

Man kan godt af og til synes, at det er en forfærdelig hund, der går og bider andre, og som også går og sviner, men hunden skal altså, når den skal. Men det er jo hundeejeren, der er forfærdelig. Det er vedkommende, der har anskaffet sig hunden, og derfor også har ansvaret for hundens opførsel, ingen andre.

Der findes sikkert rigtig mange søde og opdragne hunde derude, men kun, hvis ejerne tager sit ansvar alvorligt og tager de forpligtelser på sig, som det kræver at have et husdyr.