Læserklubben tager til høstfest

Oplev det store Morten Korch-show med spisning, sang og svingom lørdag 21. september på Borreby Herreborg

Udgivet:14. april 2019, 06.00

Læsetid:3 minutter

Velkommen til Borreby Herreborg - omgivet af dobbelt voldgrav med skydeskår og skoldehuller, skabt af ufredstid.

Lone Henningsen
Læserklub-ansvarlig| lgh@herningfolkeblad.dk

4 år siden

Er du godt inde i de gamle Morten Korch-film? Filmene, som med deres kendte skuespillere og elskede sange er blevet en del af den danske filmskat.

Hvis du ikke har oplevet en høstfest - eller bare er vild med den Korch'ske sangskat - så må du ganske enkelt deltage i dette herlige gilde. Borreby Teater på Borreby Herreborg byder velkommen til »Det store Morten Korch Show« - med spisning, sang og en svingom. Oplev en vaskeægte høstfest tilsat et stort skvæt dansk landbo-nostalgi og en pæn portion humor.

Charmerende Skælskør

Med Ans Rejser som teknisk arrangør kører Læserklubben med bus fra Silkeborg, Ikast og Herning lørdag mellem klokken 07.45 og 08.30. Undervejs i bussen får vi morgenkaffe og brød, mens vi kører gennem vort smukke danske land. Omkring klokken 11.30 når vi den charmerende gamle købstad Skælskør, hvor vi får en times tid til at kigge os om.

Skælskør ligger, hvor fjord og nor mødes - med havnen midt i byen og to broer, der binder de to gamle bydele sammen. Her er mange velbevarede huse og gårde og en rigtig fin handelsgade. Skælskør er også en kunstnerby og det er blandt andet muligt at besøge Købmandsgården Kunst & Design i Algade og en del keramikere og gallerier.

Herefter kører vi den korte tur ud til Borreby Herreborg.

Det store gilde

Borreby Gods er en af blot fem herreborge i Danmark. Borreby omtales første gang i 1345, men den nuværende Borreby Herreborg blev bygget i 1556 af daværende rigskansler Johan Friis som et befæstet voldsted.

Høstfesten foregår i en festlig og høstpyntet teatersal,der oprindeligt var en af Borreby Herreborgs gamle lader. Festen indledes på vanlig vis med spisning, hvor vi får en lækker høstplatte.

Når showet går i gang, er det med at holde på stråhatten, idet showets festlige karakterer bevæger sig på scenen, fra scenen og ud blandt publikum med sang, dans og muntre indslag. Der er både dramatik, musik og sang over de folkekære melodramaer i de Morten Korch'ske fortællinger, så du kan godt forberede dig på nogle festlige timer.

Morten Korch-showet skyder den festlige stemning i gang. Bagefter bliver det publikums tur til at danse, når der bydes op til en svingom for dem, der kan og vil.

Sidst på eftermiddagen slutter festen, og vi sætter os godt til rette i bussen. Mens vi vender snuden tilbage mod Midtjylland, får vi kaffe og kage serveret.

Prisen for denne festlige dag er for avisens abonnenter 895 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel i moderne langtursbus

Turleder

Morgenkaffe og brød

Besøg i Skælskør

Billet til Høstfesten

Frokostplatte

Kaffe og kage

Tilmelding til Læserklubben

Medvirkende på scenen er Jan Schou (t.v.), Mona Britt Nykjær og et stort ensemble. Kapelmester er Jørn Bonde.