SIF-føring endte med nederlag i Herning

Silkeborg IF var foran ved pausen på MCH Arena, men FCM’erne var en for stor mundfuld og vandt 3-2

Udgivet:04. april 2022, 20.56

Læsetid:3 minutter

FCM’s Raphael Onyedika i kamp med Silkeborg IF’s Joel Felix og Tobias Salquist. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

FODBOLD Silkeborg IF løb ind i det fjerde nederlag på stribe, da favoritterne fra FC Midtjylland hentede SIF’s halvlegsføring og vandt fortjent 3-2.

Opgøret bød på et hav af store chancer, selvom spillet ikke var prangede på et svært græstæppe, og det var yderst underholdende foran 6678 tilskuere på MCH Arena.

FCM’erne satte sig på opgøret fra start. hvor de pressede SIF’erne højt på banen, men gæsterne bed sig langsomt ind i opgøret. Først var Nicolai Vallys tæt på med et skud, der sneg sig uden om målhjørnet, og efter 18 minutter kom scoringen. Inde i feltet sparkede SIF-topscorer Nicklas Helenius på mål og via FCM’s Mads Døhr Tychosen gik bolden i mål bag FCM-keeper David Ousted.

I minutterne efter sværmede SIF’erne videre omkring hjemmeholdets mål, men FCM’erne kom stærkt tilbage. Efter 27 minutter viste nyankomne Anders Dreyer tænder, da han fyrede af mod det lange hjørne, men til SIF’s held røg bolden lige forbi.

Kort efter var chancen der igen, da Marrony helt fri blev blokeret af SIF-keeper Nicolai Larsen, inden Anders Dreyer drejede et godt skud på overliggeren lige efter den halve time.

Selvom hjemmeholdet i den periode fik et par store tilbud var spillet ikke prangende, og SIF’erne lurede hele tiden på muligheden i den anden ende. FCM’erne nåede imidlertid at få en stor mulighed til Brumado i overtiden, men holdene gik til pause med stillingen 0-1 på måltavlen.

Det holdt ikke længe. To minutter efter pausen endte et kikset skud hos indskiftede Gustav Isaksen, der headede udligningen i mål, og minuttet efter måtte Nicoali Larsen diske op med en stor redning, da en anden indskifter, Edward Chilufya, slap helt fri i feltet.

FCM’erne sad tungt på opgøret efterfølgende, men efter 57. minutter var Robert Gojani tæt på med et fladt skud, som Ousted reddede, og kort efter sparkede Sebastian Jørgensen lige forbi det lange hjørne hos hjemmeholdets keeper.

I stedet kom målet i den anden ende. Lynhurtige Edward Chilufya snød Tobias Salquist, og FCM-indskifteren sparkede bolden fladt forbi Nicolai Larsen i SIF-målet til en føring på 2-1.

FCM’erne var i førersædet, og det fik SIF-træner Kent Nielsen til at skfite to mand ud efter 70 minutter. Andreas Oggesen og Søren Tengstedt kom ind for Sebastian Jørgensen og Robert Gojani, men det fik ikke effekt. Små fem minutter senere tabte SIF bolden på egen halvdel, og den endte hos Evander, der tog et par træk, inden han fra lang afstand hamrede bolden i nettet til 3-1.

Efterføglende var der store tilbud i begge ender. Søren Tengsted pressede FCM-keeper David Ousted til en stor fejl, men han sparkede det store tilbud i sidenettet, og små 10 minutter før tid hamrede Andreas Oggesen på bolden på trekantsamenføjningen.

Det gav imidlertid ikke mål, men dybt inde i overtiden reducerede Nicklas Helenius til 3-2. Det blev imidlertid kampens idste spark, og så endte det med en fortjent sejr til hjemmeholdet.

Så SIF er noget hægtet af i mesterskabsspillet.

Mest læste

Sport

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere