Nyt frivilligt samarbejde: En posefuld sjove aktiviteter på vej til udsatte børn

Frivilligcenteret og Red Barnet i Favrskov i samarbejde om indsats overfor børn i sårbare familier

25. marts 2020, 11.00

- Med krea-poserne vil vi gerne skabe positive stunder for børn i udsatte familier, siger Marie-Cecilie Friis Broundal fra Frivilligcentret, der står bag indsatsen sammen med Red Barnet i Favrskov. Privatfoto

FAVRSKOV Corona-situationen gør det ikke lettere for børn, som i forvejen har det svært i hjemmet.

Det vil Frivilligcenteret og Red Barnet i Favrskov Kommune prøve at gøre noget ved.

De er gået sammen om såkaldte »krea-poser« med tegnesager, som gives til kommunens udsatte børn. Pakningerne er i gang, og poserne afleveres i starten af næste uge.

Positive tanker i en svær tid

- Som navnet indikerer, er krea-poserne fyldt med kreative ting som farveblyanter, tuscher og malehæfter. De er beregnet til børn, som normalt går i børnehave eller folkeskole op til omkring 7. klasse, siger Marie-Cecilie Friis Broundal, der er daglig leder i FrivilligCenter Favrskov.

Gitte Melgaard fra Red Barnets Favrskov-afdeling, er enig.

- Vi taler om børn med forældre, som kan være udfordret økonomisk eller socialt og måske kan have svært ved at overskue situationen, siger hun.

- Vi laver 50 krea-poser, og selv om langt flere har et behov, er det en god start. Vi gør, hvad vi kan i disse tider, siger Gitte Melgaard.

Tæt dialog med kommunen

De to organisationer har været i tæt dialog med Favrskov Kommunes forvaltning Social og Sundhed. Her siger sekretariatschef John René Keller Lauritzen:

- Det er et rigtig fint initiativ, og det støtter kommunen naturligvis op om. Lige nu er vi i dialog med dem om, hvordan krea-poserne når ud til de rette børn og familier, siger John René Keller.

Uafhængigt af forældrene

- Poserne indeholder kun kreative ting, som barnet kan fordybe sig med uafhængigt af forældrene. Det skal være med til at give dem et frirum fra det hele, siger Gitte Melgaard.

- Vi putter for eksempel ikke et perlesæt med, for så kan et barn ende i en situation, hvor forældrene ikke magter at stryge perlepladen. Dermed kan et godt øjeblik blive ødelagt, siger hun.

Boghandlen Kon-Tur i Hinnerup er med på projektet og donerer børnebøger til de første krea-poser.