Politiet løslader tre mistænkte i drabssag fra Silkeborg

I januar fik en 54-årig mand skåret halsen over i en lejlighed. En 40-årig mand er stadig fængslet i sagen.

Udgivet:04. august 2022, 07.23

Læsetid:2 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Adam Haff
Journalist

1 år siden

SILKEBORG (Opdateret kl. 09.52) Politiet har løsladt tre af fire personer, som mistænkes for at være indblandet i knivdrabet på en 54-årig mand på Langelinie i Silkeborg.

- Vi har løsladt dem, fordi vi ikke længere har grundlag for at opretholde varetægtsfængslingen af dem, siger politikommissær Tue Nissen, der leder central efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi.

De løsladte er en 56-årig kvinde og to mænd på 38 og 63 år. De har alle siddet varetægtsfængslet siden få dage efter, at den 54-årige mand blev fundet knivdræbt i sin lejlighed i Alderslyst.

De har dermed siddet fængslet i cirka syv måneder. Tue Nissen ønsker ikke at uddybe, hvorfor de er blevet løsladt.

- De er stadig sigtet i sagen, og vi har fortsat en massiv efterforskning kørende. Så det kan jeg ikke kommentere på, siger han.

Erfaringen fra andre drabssager viser imidlertid, at hvis politiet havde sikre beviser for, at de tre nu løsladte havde deltaget aktivt i drabet, så var de ikke blevet løsladt på nuværende tidspunkt.

Politiet har nu kun en 42-årig mand fængslet i sagen. Han er den senest pågrebne, og han blev fængslet for en måned siden. Anklagemyndigheden har netop fået forlænget hans varetægtsfængsling med fire uger.

Sagens fire personer er alle sigtet for manddrab.

Tue Nissen ønsker ikke at gå ind i om løsladelsen af de tre drabssigtede er et tilbageskridt. Fordelen ved at have mistænkte mennesker varetægtsfængslet, er, at de så ikke kan afstemme forklaringer og i øvrigt spænde ben for sagens opklaring.

- På nuværende tidspunkt i efterforskningen har vi ingen grund til at antage, at de tre sigtede vil kunne hindre sagens opklaring, siger han.

Den 54-årige beboer blev fundet dræbt 10. januar. Obduktionen viste, at han var blevet tilføjet flere knivstik og også havde fået halsen skåret over.