29-årig rumæner skal i retten efter hjemmerøveri

23. oktober 2020, 14.21

Bliver den 29-årige rumæner dømt for hjemmerøveriet, forventes det, at han skal afsone sin dom i Rumænien. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HAMMEL En rumænsk mand bliver fremstillet i retten i Randers lørdag sigtet for hjemmerøveri i et privat hjem på Skolegade i Hammel. Røveriet skete for to år siden og gik udover en 76-årig kvindelig beboer. Det oplyser Østjyllands Politi.

Ifølge politiet opdagede den 76-årige kvinde manden i hendes soveværelse, hvor han rodede rundt efter smykker. Hun greb fat i hans arm og spurgte, hvad han lavede. Manden rystede sig fri og greb fat i kvindens arm, hvorefter han skubbede hende væk og løb fra adressen.

Med sig fik han smykker til cirka 40.000 kroner.

Via fingeraftryk kunne manden identificeres, men politiet fandt i første omgang ikke frem til ham, og han blev derfor i januar 2019 fremstillet i grundlovsforhør in absentia, så der efterfølgende kunne udstedes en europæisk arrestordre. I marts 2019 blev manden anholdt i Rumænien, hvor han havde et udestående med det lokale politi, der ville kontakte Østjyllands Politi, når han var klar til at blive udleveret og strafforfulgt for hjemmerøveriet i Hammel.

Nu er manden, der er 29 år, blevet hentet i Rumænien, og lørdag hedder den retten i Randers.

BEC