Beboer på Bakkegården i Thorning har fået coronavirus

Det er første gang, det sker. Efter 10 måneder oplever kommunen den første plejehjemsbeboer smittet med corona

30. december 2020, 10.13

Foto: Jakob Stigsen Andersen

THORNING En beboer på plejecentret i Thorning blev søndag testet positiv for coronavirus.

Det skete i forbindelse med, at vedkommende blev indlagt på et sygehus til behandling for en anden sygdom.

Rutinemæssigt blev beboeren testet for coronavirus. Og testen var positiv, oplyser kommunikationschef hos Silkeborg Kommune, Hans Mogensen.

- Vi har holdt kommunens plejecentre fri for smitte i ti måneder, men nu har vi desværre en corona-positiv beboer på Bakkegården i Thorning. I samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed er der iværksat smitteopsporing, og alle beboere og medarbejdere på plejecenteret bliver testet. Der er ekstraordinær opmærksomhed på symptomer på smitte på plejecenteret, og for at forebygge smittespredning er der ekstra opmærksomhed på at bruge værnemidler korrekt, holde afstand, rengøring, udluftning og god håndhygiejne, skriver Hans Mogensen til Midtjyllands Avis.

Plejecentrets personale ved endnu ikke, hvordan beboeren er blevet smittet.

Der bor 15 borgere og 16 ansatte på Plejecenter Bakkegården.

Sektionsleder i Silkeborg Kommunes plejecentersektion, Jette Laumand, fortæller, at der allerede er kommet to testsvar tilbage her til morgen. De var begge negative.

- Jeg er imponeret over, at det er lykkedes os at holde alle de kommunale plejecentre smittefri indtil nu, siger Jette Laumand.

- Jeg tror, at det skyldes, at vi har været meget stringente i vores kommunikation information til borgere, pårørende og personale.

- Var har været meget tydelige i forhold til, hvilke retningslinjer, der skal overholdes; og så har vi mange dygtige medarbejdere, der har udført opgaven.

Jette Laumand er heller ikke i tvivl om, at fastholdelsen af retningslinjerne også i den periode, hvor der blev åbnet i resten af samfundet, også har været med til at holde smitten nede.

- Vi har fulgt de samme retningslinjer hele vejen; i begyndelsen af året var der frustrationer omkring de retningslinjer flere steder, men det oplever vi ikke længere. Alle er klar over, at det er alvorligt, det her, siger Jette Laumand.

Bakkegården i Thorning er det første af kommunens mange plejecentre, der er blevet ramt af corona. Alle beboere og medarbejdere er nu testet. Foto: Jakob Stigsen Andersen