Hurra for Silkeborg sygehus

25. maj 2020, 13.13

UNDERSKRIFTER Undertegnede var en af de mange, som i marts grundet corona fik udskudt en mindre undersøgelse på Silkeborg Sygehus. For en uge siden kom så en ny indkaldelse til en dato, hvor jeg var forhindret. Beredvilligt ændrede sygehuset straks datoen, og da jeg ved fremmøde måtte oplyse, at det oprindelige problem var afløst af et nyt, vendte den venlige læge straks interessen mod det nye problem. Hun skønnede, at en blokade var den bedste kur, og tilbød straks at give den, så jeg ikke skulle af sted to gange. Endvidere kunne hun se, at jeg inden for overskuelig tid skulle indkaldes til en opfølgende konsultation vedr. et andet behandlingsforløb og foreslog derfor beredvilligt, at vi også skulle klare dette med det samme. Endelig kunne hun se, at jeg grundet coronaen havde været forhindret i at få taget nogle rutine blodprøver, og også dette fik hun arrangeret til samme dag.

Tænk, at jeg grundet en læges enestående dygtighed, omhu, forudseenhed og velvilje kunne få tre besøg klaret på en gang. Tusind tak for det.

Som vel de fleste andre + 70ere har undertegnede de seneste 10 år snesevis af gange haft behov for undersøgelser og behandling på sygehuset, og der er givetvis meget mere i vente. Oftest går der ved småproblemer mindre end en time, fra jeg forlader min bopæl i Virklund, til jeg er hjemme igen, godt tilpas efter god lægefaglig bistand og særdeles venlig betjening.

Enkelte gange har det i stedet været nødvendigt med en tur til Aarhus, og her har det altid været et kæmpe problem at finde en P-plads og en lidelse at gå op til flere km på dårlige ben fra p-plads til hospital, og turen tager altid mindst en halv dag. Dette vil blive normen hver gang, hvis vi mister vort dejlige sygehus.

Så derfor alle i kære medborgere, nuværende og kommende stamkunder på Silkeborg hospital samt børn og ægtefæller, nu er det med at komme til tasterne, eller med at møde op på Hotel Dania for at få sat navne på Teresa Jørgensen og Alf Bansmanns underskriftsindsamling, så vi kan få Ulrich Fredberg genansat og hospitalsledelsen på Region Midt fjernet, så de forfærdelige ledelsesproblemer kan løses.

Det er utopi at tro, at den eksisterende regionsledelse, der selv har skabt problemerne for både hospital, personale og patienter, kan forvente opbakning fra medarbejderne på hospitalet, og politisk har socialdemokratiet jo forhindret en hurtig ledelsesløsning, fordi de har bakket op om fyringen af Ulrich Fredberg, hvilket vi ikke skal glemme til næste valg, hvis vi vil bevare vort dejlige sygehus.