BSH genstartede ligaen med sikker udesejr

En stærk afslutning på første halvleg banede vejen for sejren i Holstebro

Udgivet:06. februar 2023, 20.04

Læsetid:2 minutter

Topscorer Mads Kjeldgaard Andersen sørgede for otte mål i den sikre sejr. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

1 måned siden

HÅNDBOLD Årets første gældende kamp blev en succes for Bjerringbro-Silkeborg.

På udebane blev TTH Holstebro blev besejret med sikre 27-33 efter en kamp, hvor gæsterne demonstrerede forskellen på ligaens nummer ni og tre.

Foran 2450 tilskuere i Gråkjær blev Mads Kjeldgaard Andersen vanen tro topscorer for BSH. Han scorede otte gange i den sikre sejr, mens Henrik Tilsted scorede seks gange.

Markussen i vælten

De første minutter af årets første ligakamp blev noget af et skydetelt. Den tidligere BSH-stjerne Nikolaj Markussen forsøgte sig alene med hele seks skud i de første fem minutter, men kun to af dem strøg i mål, mens Alexander Lynggaard i den anden ende brændte to direktører fra stregen.

Læs også
<span>Veltilpas Westerholm:</span> En fantastisk start på foråret <span>Veltilpas Westerholm:</span> En fantastisk start på foråret
Læs også:
Veltilpas Westerholm: En fantastisk start på foråret

Syv redninger fra Johan Sjöstrand i de første 10 minutter var dog medvirkende til, at BSH kom foran 4-6, men derefter fulgte hjemmeholdets bedste periode.

Stærk afslutning på første halvleg

TTH kom i front med 10-8, men BSH’erne fik godt styr på defensiven og scorede flere lette mål på kontra, så minus to hurtigt blev vendt til 10-13.

Vestjyderne gik helt i stå og tabte de sidste 10 minutter af halvlegen med 2-9. Derfor var stillingen ved pausen 12-17 efter en halvleg, hvor Johan Sjøstrand havde en imponerende redningprocent på 50.

Aldrig spænding

Fra starten af anden halvleg sjuskede BSH’erne lige rigeligt. Mads Kjeldgaard og Ludvig Hallbäck brændte begge frie chancer, mens Alexander Lynggaard kiksede et straffekast mod TTH-keeper Josip Cavar.

TTH kom op på 15-18, men så strammede BSH’erne igen grebet. Gode aktioner af Mads Kjeldgaard og Henrik Tilsted udbyggede føringen til 17-22, og med et kvarter tilbage af kampen var gæsterne sikkert i front med 18-25.

Læs også
<span>Slut:</span> Sådan gik årets første ligakamp for BSH <span>Slut:</span> Sådan gik årets første ligakamp for BSH
Læs også:
Slut: Sådan gik årets første ligakamp for BSH

BSH’erne havde ingen problemer med at tilspille sig store chancer og sørgede for, at der aldrig kom spænding i kampen.

10 minutter før tid var stillingen 22-29, hvorefter de første tilskuere allerede begyndte at forlade Gråkjær Arena, og til sidst viste måltavlen 27-33 i udeholdets favør.

Indlæser debat