Smart træning til den skadede hjerne

Med bolde og særlige øvelser tilbydes mennesker med langvarig hjernerystelse og andre »hjerneudfordringer« nu en særlig træningsform, smart træning

22. marts 2019, 15.01

46-årige Ulla Bom Kjærbo fra Vores Fitness i Silkeborg er uddannnet i »smart træning« via DGI. Træningen består af fysiske øvelser, aktiviteter og leg. Noget af det, der trænes er samsynet, så man bedre kan styre og time sine bevægelser. Den særlige træningsform kan mennesker med eksempelvis skader efter en hjernerystelse have stor gavn af. Foto: Martin Ballund

Hjernegymnastik Bolde med øjne, farvestrålende stykker tyl og tennisbolde.

Det er bare noget af det, man skal bruge, hvis man møder op til »smart træning« hos Vores Fitness i Silkeborg.

Formålet er at hjælpe mennesker med langvarige gener fra en hjernerystelse, blodprop eller anden hjerneudfordring til en bedre hverdag gennem en målrettet træning af hjernen. Det er simpelthen hjernen, der skal i fitnesscenter.

I træningslokalet står fitnessinstruktør Ulla Bom Kjærbo fra Silkeborg klar med viden, et smittende humør og en ny uddannelse fra DGI som »smart træner«. Ved sin side har hun Mette Poulsen, der selv har store udfordringer med en alvorlig hjernerystelse og piskesmæld efter en trafikulykke for halvandet år siden. Det er de to, der har fundet hinanden i et samarbejde om at hjælpe andre videre til en bedre hverdag med træningsformen.

- I virkeligheden vil rigtig mange have glæde af smart træning - også seniorer, folk med demens, depression samt også mennesker uden sygdomme eller andre skavanker. Men lige dét her hold er kun fokuseret på at hjælpe dem med hjernepåvirkning, og det giver rigtig god mening, da man skal huske, at hjernen kan trænes. At man med de rette øvelser kan styrke ens formåen og evner - også selvom man har en skade, siger Ulla Bom Kjærbo.

Hjernen styrer kroppen...