Leder: Er du klar til det store gys?

Udgivet:16. november 2021, 12.49

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Brian Holst
Nyheds- og Silkeborgredaktør| holst@midtjyllandsavis.dk

Det er nu, det gælder.

Når solen står op i morgen, er det sandsynligvis afgjort, hvem der er Silkeborg Kommunes nye borgmester. Det bliver formentlig et historisk spændende valg, hvor hver en stemme kan blive afgørende. Derfor er det vigtigt, at vi i dag gør brug af vores grundlovssikrede ret og giver vores bidrag til demokratiet ved at sætte kryds. På Midtjyllands Avis har vi fulgt valget, fra valgstederne åbnede i dag klokken 08.00. Og vi kigger ind i en nærmest non-stop dækning af byrådsvalget, indtil det nye byråd - måske først om et par dage - er helt på plads.

I Silkeborg var der for blot få måneder siden lagt op til, at udfordreren til Steen Vindum (V), Helle Gade (S), stod med de bedste kort på hånden. Men man skal ikke underkende erfaringen ved at have prøvet poker-spillet om borgmesterposten før, og Steen Vindum har stadig ry for at være en samlende faktor i byrådet
Brian Holst i dagens leder

Du vil også kunne følge med på diverse tv-stationer, som periodevis har fokus på Silkeborg Kommune. Vi har det uafbrudt med flere end 10 journalister, der skriver til midtjyllandsavis.dk om valget. Ligesom vi fra klokken 18.00 i aften live-opdaterer direkte fra rådhusets valgcafé på Søvej. Vi følger naturligvis også valgene i vores øvrige dækningskommuner, Ikast-Brande, Viborg, Skanderborg og Favrskov. Og vi samler hele den fyldige dækning i onsdagsavisen.

I Silkeborg var der for blot få måneder siden lagt op til, at udfordreren til Steen Vindum (V), Helle Gade (S), stod med de bedste kort på hånden. Men man skal ikke underkende erfaringen ved at have prøvet poker-spillet om borgmesterposten før, og Steen Vindum har stadig ry for at være en samlende faktor i byrådet. Desuden koster det givetvis stemmer, at Socialdemokratiet på landsplan har set bedre tider. Mink-skandale og sms-skandale koster vælgere. Så det bliver formentlig lige så spændende, som en meningsmåling i Midtjyllands Avis forudsagde. Så det bliver en gyser. Meningsmålingen viste også, at mange på daværende tidspunkt ikke havde taget stilling. Nu skal du tage stilling. Få sat det kryds. Valget er ekstremt vigtigt og handler om alt det, der er tæt på dig og din hverdag.

På Midtjyllands Avis har vi med de seneste ugers intense dækning af valgkampen klædt vores læsere grundigt på i forhold til at redegøre for kandidaternes og de enkelte partiers holdninger. Vi har haft et historisk stort pres på vores debatsider på grund af strømmen af læserbreve - og tak for det. Det er anerkendelsesværdigt i en tid med adskillige muligheder for at kommer ud med sine budskaber.

Og hvis du er én af dem, der endnu ikke ved, hvor du skal sætte kryds, har du stadig mulighed for at tage kandidattesten på midtjyllandsavis.dk, indtil valgstederne lukker. Nu skal der stemmes. Gyseren bliver trods alt bedst, når du selv bidrager til handlingen.