En massiv mur af bygninger

22. juli 2019, 12.40

BYUDVIKLING På Debatsiden i MJA lørdag 20. juli skriver en hr. Carsten Frank: »En by er en evig byggeplads«, at det er bekymrende at se, hvorledes negative røster ruller ud som brandslukkere over næsten et hvilken som helst initiativ som kommunen og iderige mennesker fremkommer med. Han lovpriser »byfortætning« med ejendomme med så mange lejligheder som muligt på et lille grundareal, dvs. ejendomme der går i højden.

I morgenavisen torsdag 18. juli skriver JP, at ejendomsinvestorer får kritik for at bygge alt for mange lejligheder til rige folk i byerne. Pensionsselskaber og andre ejendomsinvestorer leder med »lys og lygte« efter lønsomme investeringsmuligheder, og der har ejendomsinvesteringer hidtil været de mest rentable. Det er nok mest investorerne, der presser kommunerne for at få godkendt boligprojekter, der går i højden, så man kan få så mange skatteborgere til at flytte ind i store moderne lejligheder med en god central beliggenhed, selvom det måske er til skade for omgivelserne, der måske mister udsyn og solskin.

Et godt eksempel er det nye byggeri på Søtorvet med 8 stk. 5-8 etager høje punkthuse med 280 nye boliger med plads til ca. 600 mennesker.

Carsten Frank skriver meget poetisk i sit debatindlæg: »Specielt set fra den ellers smukke riverside og cafemiljøet på Papirfabrikken, kan man da kun ønske velkommen med de nye markante og relativt høje bygninger, hvor vi om føje år gennem træerne langs floden, vil se lys i vinduerne og liv på cafeerne på begge sider.«

»Tak for kaffe,« siger jeg og forlader cafeen med udsigten til en massiv mur af bygninger, der spærrer for udsigten til søerne, byen og havnen, som var oplægget i det oprindelige projekt til Søtorvets forvandling.

PS: Jeg håber hr. Frank og kommunen sender en undskyldning til »Havnehusenes« beboere for tab af søkig.