Politikere: Kun torvehandel lørdag og onsdag

Udgivet:12. april 2012, 13.02

Læsetid:1 minut

Der er især godt gang i torvehandlen om lørdagen. Arkivfoto: Torben Larsen

Jens Andersen

11 år siden

SILKEBORG: Lørdagen skal stadig være den store torvedag på Torvet i Silkeborg. Desuden får torvehandlerne mulighed for at komme med deres stande om onsdagen, der således bliver torvedag nummer to.

Men resten af ugens dage må de torvehandlende ikke stille deres stande op på Torvet.

Sådan lyder det forslag, som vej- og trafikudvalget efter sit møde i går nu sender i høring hos både torvehandlerne og Handel Silkeborg, der i første omgang ikke har kunnet blive enige om et fælles forslag til regler - og især priser - for torvehandelen.

Frank Borch-Olsen (K), der er formand for vej- og trafikudvalget, peger på, at ved at koncentrere mulighederne på to dage, så er der chancer for at der også vil være en del handel om onsdagen, og at kunderne også kan regne med lidt mere koncentreret handel midt i ugen i stedet for, at den er spredt på enkelte stande, der dukker op i ugens løb.

Forslaget om to torvedage kombineres med et forslag til helt ny prisstruktur, men hvad den endelige pris for en stadeplads bliver, er det endnu ikke muligt at sige.

- Der bliver tale om en lille prisstigning, men nok kun ca. 10 procent, for når vi sammenligner med torvehandelen i andre byer, så ligger vi meget på niveau med den.