Reformeringen af Jobcentrene skal afspejle erhvervslivet

Udgivet:31. maj 2023, 10.01

Læsetid:1 minut

Af Mads Amstrup Spaabæk. Arbejdsmarkeds og Erhvervsordfører Venstres Ungdom

4 måneder siden

BESKÆFTIGELSESINDSATS Det er ingen hemmelighed, at Silkeborg Kommune er et af de steder, hvor beskæftigelsesindsatsen fungerer som den er i dag, modsat andre kommuner som København, der ikke har henvist én ledig til job i flere år. Netop derfor har systemet i den grad brug for en reformering, som SVM-regeringen heldigvis tog første spadestik til i dens regeringsgrundlag.

Det kan sagtens lyde rigtigt fint og pænt med en stor reformering af jobcentrene, men vi skal også bare passe på, at det ikke bare bliver en af regeringen mange flotte prestige- reformer, der kommer til at se godt ud på papiret. Det vigtigste i sådan en reformering må i høj grad være, at vi har et erhvervsliv, der kan aftage de ledige som man skal forsøge at få i job. Det er jo nu engang det danske erhvervsliv, der holder hånden under hele arbejdsmarkedet. Derfor bør vi kigge imod de kommuner, hvor tingene fungere, og hvor der er tænkt kreativt inden for de rammer der nu engang har været. Beskæftigelsesindsatsen bliver kun en succes, hvis det er en indsats der sker i samarbejde med erhvervslivet, som den gør i Silkeborg.

Så kære regering, når I nu skal finde ud af, hvordan det nye beskæftigelsessystem skal se ud, så kig ud i det danske land, og se hvor tingene fungerer henne og giv plads til mere fritænkning. Man skal kunne tilpasse sin institution efter, hvor henne i landet man ligger. Der er forskel på folk, der bor i Thy og i Gentofte.