Kreativiteten blomstrer i Galtens detailbutikker

Nye tiltag og nye samarbejder under coronakrisen

30. marts 2020, 10.55

Ilse Hjortnæs, Galten Sko, t.v, og Tina Andersen, Jensine, har optimismen i behold i en svær tid. Og som byens øvrige detailbutikker skruer de op for servicen. Foto: Jens-Erik Sinnbeck

GALTEN Detailforretningerne i Galten holder skruen i vandet i denne vanskelige tid. Kreativiteten blomstrer - for eksempel er butikker over en bred kam begyndt at tilbyde at bringe varerne ud til kunder i lokalområdet,

Ilse Hjortnæs, Galten Sko, og hendes genbo på Søndergade, Tina Andersen i Jensine, er begge med på den nye service. Det giver længere arbejdsdage, for udbringningen sker jo gerne efter lukketid. Men det er en service, de gerne yder.

- Selvfølgelig gør vi det, når vores kunder støtter os, siger de.

Samme signal kommer fra byens øvrige detailbutikker, om det så handler om brød, tøj, mad, cykler, smykker, blomster, briller, gaveartikler eller chokolade.

- Alle gør, hvad de kan for at få noget handel i butikkerne. Mange er blevet kreative med små modeshows på Facebook og alt muligt. Jeg synes også, det synes meget positivt, at vi i Galten pludselig ser, at butikker som Aroma, Susie Frank Blomster og Bagerhuset laver samlede tilbud som de kører ud til folk. Sådan, at du kan bestille forskellige poser med både blomster, chokolade og kage, som leveres hos kunden. Det er meget positivt, at man kan finde ud af at lave forretning på tværs, siger Christian Berger, der er næstformand i Galten-Skovby City.

- Skal passe på det vi har

Selv om situationen er svær lige nu, så kan Christian Berger se optimistiske perspektiver.

- Jeg tror, at vi kan være heldige, at det her giver folk en stærkere bevidsthed om, at vi er sårbare, og at vi er nødt til at passe på det, der er i vores nærområde. For havde vi stået i den situation, at alle detailbutikkerne væk, og der kun var centrene tilbage, så kunne vi altså ikke komme ud at handle. Så havde det hele været lukket.

- Det her giver et signal til forbrugerne om, at vi fremadrettet bliver nødt til at støtte de lokale butikker, der er. Jeg tror, det bliver det nye sort: At komme i butikkerne for at se, mærke og dufte varen, fremfor bare at købe en papkasse over nettet.

Men lige nu er butikkerne hårdt presset. Derfor opfordrer Galten-Skovby City til, at borgerne bakker op om byens butiksliv ved at handle lokalt - også ved for eksempel at købe gavekort og take away-mad.

- En hjælpende hånd, som for hver af os ikke betyder ret meget, men som samlet set kan være en enorm håndsrækning til de lokale butikker og virksomheder. Det kan blive den største crowd-funding assistance, din lokale butik nogensinde kan få, lyder det fra cityforeningen.

Alle butikker sikrer, at Sundhedsstyrelsens anbefalinger følges, og har stort fokus på hygiejne, så kunderne kan føle sig trygge.