Lise Baastrup er stolt: Hun har fået en flise

Udgivet:07. september 2023, 13.54

Læsetid:5 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Rasmus Viuff
Egnsredaktør

Lise Baastrup, 39, revyskuespiller og meget mere fra Silkeborg, har fået sig en flise.

Flisen er Teaterflisen 2023, og den er placeret på Frederiksberg Allé. Med flisen følger 10.000 kroner.

Flisen uddeles af et samarbejde mellem Johnny Gehlsen, Dansk Teater, Tuborg, ASA Stilladsservice, Frederiksbergfonden, Frederiksbergliv/JFM, Frederiksbergmuseerne/Storm, Restaurant Promenaden samt brolægger Bjarne Staal.

Lise Baastrups svigermor, Lisbet Dahl, fik som 65-årig Teaterflisen i 2011. Hun er stolt på svigerdatterens vegne.

- Det er en kæmpestor ære, og forgængerne er jo enorme, siger Lise Baastrup.

Nu skal Maria Lucia spille revy

For 20 år siden vandt hun konkurrencen »Popstars« på TV 2. Siden er hun blevet en af de store på den danske musical-scene. Og nu skal der ske nyt igen. For næste år kan man se Maria Lucia Heiberg Rosenberg, 39, på en revy-scene. Det fortæller Ekstra Bladet.

Maria Lucia skal med i Aarhus Revyen 2024, der kommer til live igen efter en pause siden 2015.

- Jeg har kæmpe respekt for revy-genren, så det er ikke uden bæven, at jeg har sagt ja. Men igen - jeg har aldrig været bange for en udfordring. Hvis det skræmmer mig længe nok, så er det nok, fordi jeg skal tage tyren ved hornene og prøve det af, siger Maria Lucia.

- Det krævede en del overvejelse, vil jeg sige. Men det er mest, fordi jeg har så meget respekt for dem af mine kollegaer, som dyrker denne genre og er så vanvittigt dygtige til den komiske timing, at jeg har været bange for, at nogle skulle tænke, at jeg »tager let på det«. For det gør jeg bestemt ikke. Det er med stor ydmyghed, at jeg prøver kræfter med en helt ny genre i faget - og jeg glæder mig.

Med i revyen er også Andreas Bo, Mikkel Schrøder, Christine Astrid og Lone Rødbroe.

Prins Joachim vil tilbage

Se og Hør fortæller, at prins Joachim har planer om at vende tilbage til Danmark, når hans arbejde i USA er afsluttet.

Han er begyndt som forsvarsattaché på ambassaden i Washington. Kontrakten er på tre år og kan forlænges.

Men Joachim og Marie bliver ikke ude for evigt:

- Danmark er vores base. Danmark er vores hjem, siger prinsen i Se og Hør.

- Men vi er lige begyndt her, så det er ikke noget, vi har i tankerne lige nu.

Foreløbig er det de store ferier, der skal holdes i Danmark.

Pelle Emil Rex Hebsgaard. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Pelle Emil hasteindkaldt

Pelle Emil Rex Hebsgaard, 35-årig skuespiller, der er vokset op i Ikast, troede, at sensommer og efterår skulle bruges på at skifte tag. Men så kom der et opkald fra folkene bag opsætningen af »Moulin Rouge!«-musicalen, der skal spille i Falkoner Salen i København i september og senere i Holstebro og Vejle.

Her skal Pelle Emil spille »The Duke«, fortæller Ekstra Bladet.

- Nu rammer vi premieren på torsdag, og det har vist sig at være en fuldstændig fantastisk rolle at kaste sig over. En drømmerolle, jeg ikke anede jeg havde drømt om, skriver Pelle Emil på Instagram.

Han skulle i år have været en del af en stor dramaserie med optagelser rundt i Europa. Men den serie er udskudt på grund af krigen i Ukraine. Så derfor gik Pelle Emil i gang med taget - inden han så fik et fedt opkald.

Price-brødrene i stormvejr

I denne uge lavede Adam og James Price natmad på tv i »Spise med Price«, og her laver brødrene nogle små vittigheder om arbejdstidsregler og andet godt inden for det fagpolitiske. Og det har gjort mange folk sure, fortæller Ekstra Bladet.

For vittighederne dumper lige ned i en konflikt, som restauranten Brdr. Price har med 3F om løn og arbejdstid.

»Et fint program, hvor filmen pludselig knækker og brænder af. Særligt set i lyset af, at I ikke længere har overenskomster på jeres egne restauranter. Der mistede jeg lige noget for jer,« skriver en seer til Adam Price på Instagram.

Adam Price fortæller, at programmet med natmad blev optaget før konflikten med 3F.

»Vi ville aldrig drømme om at gøre grin med en igangværende overenskomst-situation. Vi joker alene - og ret uskyldigt - med klicheen om institutionen DR og arbejdstider etc. Og det synes jeg er ret tydeligt i programmet. Det kan undre mig lidt, at der er folk, som tror, det er virkelighed og alvor,« skriver han på Instagram.

Skuespilchefen har fået sin arkitekt

Morten Kirkskov, 60, der er skuespilchef for Det Kongelige Teater, blev gift sidste weekend. Den udkårne er Kaan Alpagut.

Det blev fejret med blandt andre Pilou Asbæk, Nikolaj Koppel, Rosalinde Mynster og Hella Joof, fortæller Se og Hør.

Morten Kirkskov er selv skuespiller, mens hans mand intet har med branchen at gøre - han er arkitekt.

Hans Engell som kompostbunke

Hans Engell, 74 år, politisk kommentator og tidligere minister, taber sig.

Han har prøvet at gøre det mange gange før - men nu er det lykkedes.

- Jeg har tabt mig 14 kilo på halvanden måned. Jeg har taget nogle af de nye, dejlige piller fra Novo. De er effektive, siger Hans Engell til Se og Hør.

- Det er slut med is og slik - og der er heller ikke så mange gin og tonics, rødvin og øl. Det er helt væk. Og jeg spiser så mange grønsager, at jeg føler mig som en omvandrende kompostbunke.

Engel vil gerne ned på 105 kilo. Så han skal lige smide omkring 15 kilo mere.

Ægteskabet holdt i to år

Det er kun to år siden, at Freja Kirk, 36, og Sus Wilkins, 34, blev gift - men nu er de blevet skilt, fortæller Se og Hør.

- Det er med kærlighed og enighed, at Freja og jeg slutter vores kærlighedseventyr efter 10 år og begynder et nyt som venner. En beslutning, det har taget tid at komme frem til, men som føles helt rigtig, hedder det fra Sus Wilkins i Se og Hør.

- Vi har været de bedste kærester gennem alle årene og holdt vores drømmebryllup med alle vores elskede, men nogle gange må man bare indse, at man er bedre som venner.