Silkeborg og regionsrådet efter valget

Udgivet:27. november 2017, 11.37

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Ulrich Fredberg Ledende overlæge på Regionshospitalet Silkeborg og nyvalgt til regionsrådet

5 år siden

Efter valget Tak til de mere end 3300 silkeborgensere, der stemte på mig til regionsrådet.

MJA har i lederen 25.11. omtalt det problematiske i, at der er afgivet så få personlige stemmer i Silkeborg, at der kun er valgt to silkeborgensere ind i regionsrådet - Henrik Fjeldgaard og undertegnede (der bor i Aarhus, men har arbejdet i mere end 20 år på sygehuset i Silkeborg) - til afløsning af Bente Nielsen, Lene Fruelund, Karina Due og Leif Lund, skønt flere særdeles kompetente silkeborgensere var opstillet.

Lederskribenter mener, det er så få, at »Silkeborg vel på en god dag har halvanden mand i regionsrådet«. Det mener jeg er en stærk undervurdering af Henrik Fjeldgaard, der mindst arbejder for en hel ...!

Bevarelsen og udbygningen af sygehuset i Silkeborg er ikke kun godt for silkeborgenserne, det er også godt for regionen og for resten af landet, da sygehuset har vist sig som et af de steder i landet, der leverer flest nyudviklede tiltag, der både forbedrer fagligheden, patientoplevelsen, samfundsøkonomien, medarbejdertilfredsheden og uddannelseskvaliteten.

Det er derfor umuligt ikke at kæmpe fuldt ud for bevarelsen og udbygningen af det lokale sygehuse - helt uafhængig af ens bopæl.

Men naturligvis ville Johnny Heinmann, Naja Kjær Poulsen, Martin Jakobsen og Palle Quistgaard have pyntet i regionsrådet, og mange ting ville være lettere, hvis de havde fået lidt flere personlige stemmer af de mange listestemmer.

Her er jeg helt enig med lederskribenten.