Drøm opfyldt: Seebach skriver sange til moderne Askepot-musical

I "Askepot - The Musical" kan man blandt andre opleve garvede stjerner som Stig Rossen og Caroline Henderson med helt ny musik af Rasmus Seebach.

Udgivet:23. marts 2023, 13.30

Læsetid:3 minutter

Caroline Henderson, Stig Rossen, Johanne Milland, Rasmus Brohave og Pelle Emil Hebsgaard er blandt navnene på den stjernespækkede rolleliste. (PR-foto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN Puds glasskoene, find din græskar-karet frem fra gemmerne, og husk at være hjemme inden midnat.

For fra næste år kan du opleve Askepot i en ny, moderne musical med helt nye sange af Rasmus Seebach.

Det oplyser Lion Musicals, der i samarbejde med Live Nation står bag musicalen, i en pressemeddelelse.

- Vi har haft en drøm om at skabe en Askepot til tiden – en ny, eventyrlig og sjov popmusical baseret på et af verdens mest berømte eventyr, udtaler executive producer Thomas Langkjær fra Lion Musicals i pressemeddelelsen.

På rollelisten optræder velkendte ansigter og store stjerner som blandt andre Caroline Henderson, Stig Rossen, Johanne Milland og Pelle Emil Hebsgaard.

Desuden får en af Danmarks største YouTube-stjerner, Rasmus Brohave, sin debut som skuespiller i musicalen.

Askepot er - som mange børn og barnlige sjæle husker - et magisk univers med talende mus og spurve med nål og tråd i næbet forfattet af Brødrene Grimm for mere end 200 år siden.

Det er der dog intet af i "Askepot - the Musical". Men det betyder ikke, at der er sparet på magien, lyder det i pressemeddelelsen.

Bag musikken er Rasmus Seebach tovholder i tæt samarbejde med blandt andre Ankerstjerne, der har en fortid som dommer i "X Factor".

- Som mange andre er jeg vokset op med historien om Askepot. Jeg ved, hvor stor en plads fortællingen har i os alle - unge som gamle, udtaler Rasmus Seebach i pressemeddelelsen.

- Derfor er det en ægte sangskriverdrøm at få lov til at skrive musik til et af verdens største kærlighedseventyr. Jeg glæder mig til at komme med mit take på, hvordan musicalmusik også kan lyde. Moderne i udtrykket, men stadig med respekt for genren, siger han.

I "Askepot - The Musical" drømmer Ella, en hårdtarbejdende og håbefuld ung kvinde, om en plads blandt designere, catwalks og topmodeller.

Men Ella er i bunden af hierarkiet i modeverdenen og er ude af stand til at sige fra over for urimelige chefer og dårlige arbejdsforhold.

I et kikset forsøg på at servere kaffe for showets supermodel, Jean Claude Barriere, slår hun hovedet og besvimer.

Da hun vågner, befinder hun sig pludselig midt på en travl markedsplads i en magisk eventyrverden.

Nu skal Ella finde hjem, men først må hun gennemleve hele eventyret om Askepot og forbi en særdeles ond stedmor og to rædselsfulde stedsøstre uden skyggen af søster-sind.

Heldigvis byder Ellas vej tilbage til virkeligheden også på et møde med en god fe, et par smukke sko af glas og ikke mindst et romantisk kys med prinsen under stjernerne, lyder det om musicalen.

Bag manuskriptet er dramatiker Line Knutzon, mens modedesigner Soeren Le Schmidt står for forestillingens kjoler og kostumer.

"Askepot - The Musical" får verdenspremiere 7. marts 2024 i Tivolis Koncertsal i København efterfulgt af en danmarksturné, som når forbi Aarhus, Odense, Esbjerg, Aalborg, Ringsted, Viborg, Vejle og Randers.

/ritzau/

Nicolas Tobias Folsgaard www.nic Bag musikken til den nye Askepot-musical er Rasmus Seebach. Han kalder det en ægte sangskriverdrøm. - Jeg glæder mig til at komme med mit take på, hvordan musicalmusik også kan lyde. Moderne i udtrykket, men stadig med respekt for genren, siger han i en pressemeddelelse. (PR-foto). Lion Musicals/PR-foto/Free
AP1 Johanne Milland spiller den moderne Askepot. (PR-foto). Lion Musicals/PR-foto/Free
Rasmus Brohave, Youtube. Youtuberen Rasmus Brohave debuterer som musicalstjerne. (Arkivfoto). Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indlæser debat