Fængselsmuseum på springtur til Herning

Dele af fængsels-museets unikke samling vil hele sommeren kunne opleves i Historiens Hus i Herning

Udgivet:06. maj 2017, 06.19

Læsetid:3 minutter

Kærshovedgård-Herning Fængslet Kærshovedgård eksisterer ikke længere. Det er som bekendt bygget om til et udrejsecenter for afviste asylansøgere og udlændinge på tålt ophold. Men Fængselsmuseet i kælderen under personale- og besøgshuset Gimle, der ligger over for indgangen til udrejsecentret, lever i bedste velgående og byder fortsat på unikke effekter og en masse spændende historier.

Nu får herningenserne og byens mange sommergæster lettere ved at blive indført i det lokale fængsels fortid, idet museet tager på en planlagt springtur til Historiens Hus i Herning.

Gæsteudstillingen i den gamle museumsbygning strækker sig over hele sommeren. Åbningen - eller gallapremieren, om man vil - er fastlagt til mandag 3. juli.

De besøgende vil blive trakteret med vand, brød og salt.

- Vi vil gerne komme ind at vise en del af vores samling, for eksempel vores samling af hash-piber, som er ganske unik. Derudover vil vi også gerne vise, hvordan hverdagen var for fangerne, og hvordan fængslet var som arbejdsplads, forklarer museumsleder Jens Fjelde.

Hashpibe fra Holmegård...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mest læste

Politik

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere