Lyt til Sejs-Svejbæks borgere, SF

2. september 2021, 12.20

JERNBANE Det lader til at SF’erne, byrådsmedlem Hans Okholm og folketingsmedlem Signe Munk, har fået indtryk af, at vi rigtig gerne vil have den nye Aarhus-bane igennem Sejs-Svejbæk og smukke Linå Vesterskov.

Problemet er bare, at størstedelen Sejs-Svejbæks lokalbefolkningen er kraftigt imod at banen nogensinde kommer til at gå igennem det naturskønne område. I forvejen kæmper Sejs-Svejbæk med tung trafik i myldretiden, og flere tog igennem vil ikke bare forsinke trafikken, men potentielt udfordre sikkerheden langs banen og ikke mindst kan vi risikere at opdele Sejs-Svejbæk i et Nord og Syd.

Problemet er bare, at størstedelen Sejs-Svejbæks lokalbefolkningen er kraftigt imod at banen nogensinde kommer til at gå igennem det naturskønne område

Kristian Pihl Lorentzen og Thomas Tonsberg Schlie (V)

Desuden synes det at være voldsomt at anlægge en jernbane tværs igennem Linå Vesterskov, hvor man i den smukke fredskov finder nogle af landets ældste træer.

Det giver mere mening at rette opmærksomheden mod C1-linjeføringen langs Nordskovvej og lade banen gå langs Hårup. På den måde vil man også kunne udvikle på erhverv og nye boligområder i Hårup/Linå, som vil blive mere attraktiv grundet en jernbane. I det mindst må man forvente, at C1 og C3-linjeføringerne begge bliver fuldt belyste inden den store beslutning tages.

Læs også
Bekymring i Sejs-Svejbæk over jernbane gennem skoven
Abonnement

En effektivisering af trafikken og en god kollektiv trafik er vi bestemt tilhængere af, men her går det i alt for voldsom grad ud over mennesker og natur. Ikke mindst så bør man virkelig lytte til lokalbefolkningens ønsker i Silkeborg Kommunes tredjestørste byområde.

Indlæser debat...