Regatta: Spektakulært lysshow afløser fyrværkeri

Ny Regatta-forening vil samarbejde med Københavns Tivoli om lysevent til mellem tre og fire mio. kroner

23. marts 2019, 05.00

Tivoli i København er i dialog med Regatta-arrangør i Silkeborg om fyrværkerishow. Foto: Flemming Hansen

SILKEBORG Den nye Regatta-arrangør er i dialog med Tivoli i København om at skabe »Fremtidens fyrværkerishow« på Silkeborg Langsø. Et show med brug af laser, lys, projektioner, vandspejlinger, springvand, lyd og meget lidt krudt i forhold til den mængde, der tidligere er fyret af under Regatta-festerne i Silkeborg.

- Vi er i dialog med Tivoli om at lave en stor lysevent på vandet med et budget på mellem tre og fire millioner kroner. Vi håber på, at vi kan skabe det i samarbejde med Tivoli, så vi ikke står alene med udgifterne. Showet kan så også vises i Tivoli og måske i andre byer, fortæller festivalleder Trine Valentin.

Tanken er at genopfinde ildfesten med den teknologi, der er til rådighed i dag, og som ikke er så miljøbelastende som traditionelt fyrværkeri.

Men helt uden krudtrøg bliver Regattaen i 2021 dog ikke.

- Vi ved, at der er et meget stort ønske om fyrværkeri. Det har vi hørt og forstået. Men vi vil arbejde fremad mod en mild overgang til noget andet. Så jeg tænker en langsom udfasning af fyrværkeri med lidt mere krudt i 2021 end i 2024, siger Trine Valentin.

Scene i havnebassinet...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben