Drop arrogancen og giv mig argumenterne

Udgivet:21. juni 2022, 10.43

Læsetid:2 minutter

Af Charlotte Palm Mørch Formand for Vinderslev-Kjellerup Venstrevælgerforening

MOTORVEJ Sjældent har jeg læst så arrogant et debatindlæg som jeg gjorde 16. juni i Midtjyllands Avis. Indlægget er skrevet af Folketingsmedlemmerne Niels F. Hansen, Thomas Jensen og Kristian Phil Lorentzen, og det var ved at give mig kaffen helt galt i halsen på sådan en fredelig fredag morgen!

For hvad er det da for en nedladende måde at ytre sig på? Indlægget vidner kun om egen indsigt og mål samt en bedrevidende tilgang overfor borgerne.

Ja, der er indgået en aftale på Christiansborg om en motorvej, som skal pløje sig gennem den jyske hede. Aftalen er indgået i forlig mellem flere partier og vedtaget. Det er jeg som borger altså ikke så dum, at jeg ikke forstår. Og det er da »beklageligt«, at beslutningen medfører, at borgerne på heden må leve i uvished i to og et halvt år” - så tak da for forståelsen for at mange borgere nu er stavnsbundne og kan se frem til, at deres bolig taber værdi og generationers ejendom og livsværk går tabt (ironi kan forekomme).

Læs også
Motorvej er mejslet i sten Motorvej er mejslet i sten
Læs også:
Motorvej er mejslet i sten

I stedet for at tale ned til alle dem, der er berørte, så kunne det været rart, hvis de kloge herrer fremførte gode begrundelser for, at en motorvej er nødvendig, og hvordan borgerne overhovedet har indflydelse på linjeføring. Det kunne også være rart, hvis der blev givet vejledning til, hvad mulighederne er i forhold til, at den nye motorvej berører borgernes ejendomme.

De herrer skriver, at en udvidelse af Hovedvej 13 er en 0-løsning. Men ikke hvorfor? Det eneste argument folketingsmedlemmerne kommer med er, at Hærvejsmotorvejen bygges som en nødvendig fremtidssikring af vejkapaciteten nord-syd i Jylland og desuden sikrer bedre balance og sammenhæng i Vestdanmark.

Nå, tænker jeg som ganske almindelig borger på den jyske hede - men hvad i alverden kan jeg bruge det til? Egentlig tænker jeg faktisk, at der er motorveje nok i lille Danmark, så i stedet for at blive talt ned til, så kunne jeg netop ønske mig en dybere forklaring på, hvordan motorvejen kan gøre det bedre for mig og mine naboer i det jyske.

Men nej, i stedet skal det bare slås fast med syvtommersøm, at motorvejen kommer. Igen, så har jeg forstået det, men giv mig da lige de gode argumenter for, at motorvejen kan give mening for mig. For jeg er ikke til stede på Christiansborg og en del af de kloge politikere der.

Men jeg er altså ikke dum, fordi jeg har behov for argumenter, der giver mening for de politiske beslutninger fra Christiansborg. Og det varer heller ikke længe før jeg står ved stemmeurnen og skal medvirke til at vælge de politikere, der fremadrettet skal repræsentere mig på Christiansborg. Så måske de herrer skal tænke på, at borgerne i Jylland også har en stemme og faktisk ikke er helt så dumme, som jeres indlæg giver udtryk for!

Indlæser debat