Hæderspris uddelt for første gang: Finn Mølgaards Mindepokal til ildsjæl i SIF

SIF-legenden Finn Mølgaard, der døde i 2021, har lagt navn til mindefond og pokal, der første gang blev uddelt onsdag eftermiddag

Udgivet:27. april 2023, 11.42

Læsetid:2 minutter

Finn Mølgaards hustru Grethe overrakte Finn Mølgaards Mindepokal til Henrik Bech Nielsen, der blev den første modtager af pokalen.

Michael Tversted Lundsgaard
Navneredaktør

5 måneder siden

Henrik Bech Nielsen fra SIF Fodbold blev den første, der fik æren af at modtage den nyindstiftede pris Finn Mølgaards Mindepokal, der blev uddelt onsdag i Søholthuset på Jysk Park.

Ifølge SIF’s hovedformand, Poul Hansen, er Henrik Bech Nielsen en person, der i den grad lever op til fundatsen og dermed det, Finn Mølgaard stod for.

Finn Mølgaards Mindefond er indstiftet til ære for og til minde om et af de mest aktive medlemmer i Silkeborg Idrætsforenings historie, Finn Mølgaard, som døde i december 2021.

Finn Mølgaard var medlem i 79 år og aktiv leder i Silkeborg i 73 år, og SIF har stiftet fonden til minde om hans enestående og uvurderlige indsats for idrætsforeningen.

- Prisen uddeles i Finn Mølgaards ånd til en person, som på samme måde er et medlem fra en af klubbens afdelinger og tilknyttet klubber, som repræsenterer os på værdig vis, og som er opmærksom på, hvordan holdet, holdkammerater, klubmedlemmer har det. Modtageren medvirker til den gode stemning og er altid parat til at yde en indsats for det gode sammenhold i fællesskabet, forklarer Poul Hansen.

I sin tale til prismodtageren, Henrik Bech Nielsen, sagde hovedformanden:

En værdig modtager

- At kalde Henrik den nye Finn Mølgaard er måske at tage munden for fuld - men ikke desto mindre lever Henrik op til de samme idealer, som Finn stod for, og derfor er det vores holdning, at han er en værdig modtager af Finns ærespris.

Ingen opgave er for stor eller lille for Henrik, når der er brug for hjælp i klubben. Det være sig i boden på stadion til hver og en hjemmekamp (eneste undtagelse var til hans egen 50 års fødselsdag) og i krudtboden på parkeringspladsen hvor Henrik årligt bruger 100+ timer.

Som om det ikke er nok, så er Henrik også primus motor til Regatta, Hede Rytmer, og for nylig også nøgle/brik ansvarlig for SIF Fodbold.

En uundværlig kapacitet både på grund af hans engagement, men også hans positive sind og tilgang til tingene generelt.

Henrik involverer også familien og vennerne i SIF og er dermed en fantastisk ambassadør for klubben

At andre også har fået øje på din kæmpe indsats, bevidner en stor artikel i Midtjyllands Avis den 7. januar i år under overskriften »Henrik, en ildsjæl udover det sædvanlige« - hvor alt dit fantastiske arbejde bliver beskrevet.

Du er en frivillig lige i Finn Mølgaards ånd og derfor en meget velfortjent modtager af Finn Mølgaards Mindepokal, lød det fra Poul Hansen.

Med prisen følger en mindepokal, en statuette og 4.000 kr.

Læs også
Nekrolog: Finn var SIF’s ultimative frivillige Nekrolog: Finn var SIF’s ultimative frivillige
Læs også
Nekrolog: Finn var SIF’s ultimative frivillige