Ja tak til en Silkeborg tænketank

Udgivet:27. januar 2023, 12.04

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Gitte Willumsen (K) Medlem af dagtilbud-, skole- og familieudvalget, formand for Silkeborg Ungdomsskole, bestyrelsesmedlem ved Museum Jorn

2 måneder siden

TÆNKETANK I Midtjyllands Avis lørdag den 21. januar, havde 16 lokale erhvervsledere og repræsentanter fra uddannelsesinstitutioner indrykket en kronik, hvor de tilbyder at indgå i en dialog omkring Silkeborgs udvikling.

Den Konservative byrådsgruppe vil meget gerne deltage i et samarbejde med gruppen, hvor vi sammen kan afprøve ideer, som kan bringe vores kommune godt ind i det næste årti.

Vi har som politikere og kommune brug for input til, hvordan vi udvikler os. Den Konservative byrådsgruppe ønsker, at kommunen skal have en tydelig vision for, hvordan vi udvikler vores erhvervsliv og uddannelser, særligt i en tid hvor den kommunale økonomi er udfordret. Efter vores opfattelse er der desværre ikke mange fremadrettede visioner i spil for nuværende.

Det kunne være spændende, om vi kunne få erhvervslivet tættere på flere af vores velfærdsområder, for eksempel vores folkeskole. Vi står med nogle elever og unge mennesker, som ikke lykkes – kunne vi finde en vej for dem sammen?

Eller kunne vi sammen hjælpe de unge, som står uden uddannelse og job? Og i en tid, hvor samfundsøkonomien bliver presset af inflation og udefrakommende begivenheder, er det vigtigt, at Silkeborg kommune understøtter et aktivt erhvervsliv.

Vi mener, at byrådet har et stort ansvar for at skabe gode rammebetingelser, så vi lytter gerne til gode råd.

Vi deler ikke borgmesterens betragtning om, at den dialog alene skal foregå i Silkeborg Business. Det er oplagt at inddrage flere interessenter i arbejdet for en vision for fremtidens Silkeborg – hvordan får vi økonomi til den velfærd, som vi ønsker.

I den Konservative byrådsgruppe vil vi gerne yde vores bidrag til at sætte gode kræfter i spil – tak for indbydelsen, som i vores optik kun vil kvalificere beslutningerne.

Indlæser debat