Midtjyske Meninger: Hvad er en god historie?

14. maj 2021, 12.14

Hvad en god historie er, kommer helt an på, hvem man spørger, hvem man er, hvad man interesserer sig for, og hvilket alderstrin man er på.

Atten kommuner har meldt sig som deltagere i et projekt, som inviterer alle til at beskrive deres personlige coronahistorie. Literaturprojektet hedder »Dekameron 2021 - 100 historier« De bedste historier bliver så udgivet til efteråret. Måske en oplagt julegaveidé for dem, der ønsker, at blive mindet endnu mere om en rigtig møgtid, og hvad tiden også gav af godt.

Men al respekt, det er en historisk tid, vi gennemlever og vil komme til at skulle igennem meget lang tid endnu. For er der ikke det ene, man skal være bange for eller være opmærksom på, så er der jo det andet.

Der er deadline for indgivelse af oplevelser til projektet den 31. maj. Det er måske lige tidligt nok, der vil komme mange historier og oplevelser også fremover og måske også mange endnu bedre historier. Men så kan man jo altid udgive en bog nr. 2.

Jeg håber virkelig, der vil blive udvalgt nogle oplevelser og historier, som ikke blot beskriver, hvordan man rører frikadeller eller noget i den retning. Jeg håber, der vil komme nogle virkelig spændende historier og oplevelser frem. Vi har hørt rigeligt om alle fortrædelighederne. På den anden side, så skal historierne jo beskrive virkeligheden. Lad os få både gode ideer, måske til senere brug, og lad os for alt i verden også få humoren med.

Bøger er vitaminer, vel at mærke, hvis historierne kan give os noget. Nogle bøger lærer vi noget af, andre underholder os, andre igen kan få os til at glemme alle de problemer, vi står midt i. Velskrevne bøger kan være så medrivende, at vi lukker alt ude og kun fordyber os. Og så er der dem, der ikke fanger ved nogle af de første sider, eller det første afsnit. Det bliver så en meget lukket bog, i hvert fald for mig.

Det har vist sig, at der er blevet født mange flere børn i denne coronatid, end tidligere.

Det skal selvfølgelig også med i de oplevelser, man kan skrive om i den personlige coronahistorie. Men det er jo ikke nødvendigt at gå alt for meget i dybden og detaljer med, hvordan og hvorfor resultatet ser sådan ud, det kan vores fantasi sagtens hjælpe os på vej med.

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat...