En del Venstrefolk nåede grænsen allerede i 2020

Udgivet:29. november 2021, 14.07

Læsetid:2 minutter

Af Bo Frankø Resenbro. Tidligere formand for Silkeborg Venstrevælger-forening

VALGET Kan se at tidligere næstformand Kim Niemann der forsvandt efter en kort periode i bestyrelsen i Silkeborg Venstrevælgerforening, udtaler sig i MJA på et tyndt grundlag. Jeg bakker op om det Steen Vindum og Søren Slott udtaler, da de har de langvarige erfaringer og indsigt i Venstre i hele Silkeborg Kommune.

Læs også
<span>Se udvalgsposterne:</span> Konstituerings-kabalen trak ud <span>Se udvalgsposterne:</span> Konstituerings-kabalen trak ud
Læs også:
Se udvalgsposterne: Konstituerings-kabalen trak ud

Jeg er jo selv tidligere formand i Silkeborg Venstrevælgerforening og næstformand i Kommuneforeningen, men trak mig i 2019 da jeg ville prioritere min fritid anderledes.

Venstre havde et godt valg udenfor Silkeborg By ved dette valg som tidligere. Det er især i den nordlige del af kommunen at Venstre trækker stemmerne, og dette var også tilfældet denne gang med mange nye lokale Venstre-kandidater. Thomas Tonsberg Schlie i Sejs og Morten Høgh i Grauballe, der kom til Venstre for nogle års siden, formåede at holde fast i de stemmer, de fik tilbage i Liberal Alliance.

Læs også
<span>Den nat De Radikale så rødt:</span> Og Helle Gade blev borgmester <span>Den nat De Radikale så rødt:</span> Og Helle Gade blev borgmester
Læs også:
Den nat De Radikale så rødt: Og Helle Gade blev borgmester

Flere nye fik faktisk et pænt valg i Silkeborg By og her tænkes især på den tidligere borgmesters søn, Ole Würtz, som med tiden kan være en kommende borgmesterkandidat. Men det kræver jo, at man bliver valgt ind i byrådet. Jeg håber dog, at Steen Vindum bliver hængende og genopstiller i 2025 som borgmesterkandidat.

Stemmerne i Silkeborg By gjorde også ondt for flere af de siddende byrådsmedlemmer af forskellige årsager. Nogen da deres mærkesager, som de var imod, var gennemført fx parkeringskælderen på Torvet og Nordskovvej. Andre kunne mærke vælgerflugten i byområdet over til De Konservative. Især efter noget, det ligner valgfusk på et opstillingsmøde, hvorefter en stemmesluger forsvandt fra Venstre til De Konservative. Men Venstres Ungdom har også fået en konkurrent i Konservativ Ungdom, og hvis de lokale kræfter samtidigt løber trætte, er de hurtigt væk.

Vi er en del Venstrefolk, der nåede grænsen allerede i 2020 og derfor valgte ikke at betale vores Venstrekontingent. Jeg stemte ved KV21 på Gitte Willumsen da hun efter min mening havde gjort sig fortjent til stemmen, også selvom det ikke var en stemme på Venstre. Der er helt sikkert en del Venstrestemmer, der er sat på De Konservative ved dette kommunalvalg og det er jo også en generel tendens for hele landet. Hvordan det hele så ser ud om 4 år - det kan vi jo kun gisne om!

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere