Vaccinationerne burde have været håndteret langt bedre

20. april 2021, 12.35

SVIGT Der har givet været en del overbærenhed for de ansvarlige i den regionale direktion over opgaven med at håndtere corona-vaccinationer skønt alle i næsten et år har vidst, at opgaven var på vej. Sjældent har man så lang tid til forberedelse.

Derfor har det været dobbelt frustrerende at læse om den ene fejl efter den anden i håndteringen af corona-vaccinationer.

Vi har læst om borgere, der ikke kunne finde ud af systemet, fordi det var uklart opbygget, og Søren Brostrøm har klart placeret ansvaret: »Jeg er rigtig ked af, at især mange ældre har haft problemer med at booke tider og svært ved at finde ud af systemerne. Det er regionerne der driver booking-systemerne, og der er nogle ting i det system, der ikke har været helt gode nok.«

Der har også været lange ventetider på indkaldelser, og skønt borgerne rykker og rykker, reagerer den regionale direktion alt for sent. Her viser det sig, at mange tusinder ikke er indkaldt, blandt andet fordi deres CPR-numre starter med 0! Blandt andet de kræftsyge og hjertepatienterne, som alle sammen hører til i sundhedsmyndighedernes såkaldte målgruppe 5 i køen til en vaccination, har ikke fået deres stik til tiden. Der har været store problemer med at booke tid til vaccination, hvor midtjyske borgere blev henvist til vaccination på Sjælland og Bornholm.

Med næsten et års forberedelse burde den administrative ledelse have håndteret vaccinationsopgaven langt, langt bedre med væsentligt færre fejl. Fejl som kan have haft alvorlige konsekvenser for nogle af de mest udsatte borgere, der fik vaccinationerne forsinket pga. de mange svigt i den regionale direktion.

Får den dårlige håndtering konsekvenser - eller er regionspolitikerne igen handlingslammede og kigger blot ned i gulvet, når den administrative ledelse svigter?

Teresa Jørgensen

Nu ser vi, at Region Midt mangler kvalificerede folk til at vaccinere og søger folk til dette. Alligevel afviste man den fyrede ledende overlæge i Randers, der ellers tilbød sin hjælp til vaccinationen.

Her var det tydeligvis ikke patienternes ve og vel, man prioriterede højest i ledelsen! Får den dårlige håndtering konsekvenser - eller er regionspolitikerne igen handlingslammede og kigger blot ned i gulvet, når den administrative ledelse svigter?

Indlæser debat...