DET ER DIT VALG - KV21

Hjælp de unge - ud i fællesskabet

4. november 2021, 12.17

TRIVSEL Som mor til tre unge mennesker og med 25 års erhvervserfaring med aldersgruppen, er jeg optaget af deres trivsel - Og synes de er ganske fantastiske. De unge kan en masse og skal ikke anses for ofre.

I disse uger kappes kandidater om at tilbyde gratis psykologhjælp til alle unge. Der synes at være en hypotese om, at mere fokus på individet giver mere trivsel. Det er en ærgerlig hypotese for både de unge og psykologerne.

Vores unge er vokset op med stor opmærksomhed. Igennem hele deres opvækst i dagtilbud og skoler, har de haft individuelle læreplaner og læringsmål. Langt de fleste af vores unge er vokset op med nærværende forældre og alenetid. De er vokset op med frie valg og mange muligheder. På trods af dette ser vi, at flere unge end tidligere mistrives.

Er svaret på mistrivslen mere individfokus? Flere muligheder, flere voksne, der vil noget med dem? Nej - Svaret skal vi finde et helt andet sted, hvor vores unge bliver en del af en gruppe - En del af et fællesskab, hvor de får lov at lære af hinanden, se op til hinanden, finde kvaliteter i hinanden, konkurrere mod hinanden og spejle sig i hinanden.

Vores lokale foreninger tilbyder sådanne fællesskaber. I vores lokale foreninger er der åbne fællesskaber, hvor alle kan blive en del af et hold. I vores lokale foreninger kan vores unge være sammen om en aktivitet, en bold, en holdning eller noget helt andet - I stedet for at være optaget af dem selv, bliver de optaget af en aktivitet.

Hjælp de unge ud i foreningslivet i stedet for til kommunalt betalt psykologhjælp. Det vil medføre øget trivsel - Og mulighed for at tilbyde psykologhjælp til de enkelte unge, der bærer rundt på mere end, hvad godt er. De har nemlig brug for behandling af og hjælp til at overkomme udfordringer.

Indlæser debat