AGF sætter sidste trumf på stor sæson

AGF vandt Europa Playoff over OB og får nu europæisk deltagelse oveni hatten for bronzemedaljerne. AGF har dog den længste vej til europæisk gruppespil.

30. juli 2020, 07.55

AGF kunne endnu engang juble i denne sæson, da den blev lukket med sejren på 2-1 over OB. Nu venter Europa League-kvalifikationen, hvor AGF træder ind i første runde. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AARHUS Aarhus har efterhånden haft grund til at holde fest nogle gange i den seneste tid, og onsdag aften kunne byen igen finde lejlighed til at fejre byens fodboldstolthed, AGF.

Fornemme sejre over FC København og FC Midtjylland har fået byen på den anden ende, og festen kulminerede, da AGF sikrede bronze, klubbens første medalje i Superligaen i 23 år.

Onsdag aften kom der så ekstra krymmel på lagkagen, da AGF på hjemmebane vandt Europa Playoff over OB, der havde gjort sig fortjent til at spille den direkte kamp om den sidste europæiske plads via ligaens syvendeplads.

Efter en intens kamp med hidsig stemning vandt AGF helt fortjent 2-1 foran 8247 tilskuere. Bror Blume bragte AGF foran kort inden pausen, og AGF-topscorer Patrick Mortensen øgede til 2-0 med sin 18. sæsontræffer, da anden halvleg bare var et minut gammel.

Ti minutter senere gav Kasper Larsen OB nyt håb, men det gæstende hold blev aldrig sådan rigtig farligt i sin jagt på udligning.

- Lettet er nok det, der beskriver det bedst lige nu. Jeg føler, at vi havde alt at tabe i den her kamp, sagde Bror Blume efter kampen.

- Det havde været en flad fornemmelse efter så fed en sæson, og jeg er både lettet og glad, sagde han.

AGF har dog stadig lang vej til Europa League-gruppespillet.

Aarhusianerne har den længste vej af de fire danske repræsentanter i Europa og skal igennem fire runder for at nå det eftertragtede gruppespil. Første runde spilles allerede 27. august, lidt mere end to uger før Superligaen begynder.

Uanset hvad ser Bror Blume perspektiver for Aarhus-klubben.

- Vi har fået et sindssygt stærkt fundament i holdet, og der går længere og længere tid mellem, at vi har en dårlig kamp, og det kan vi tage med videre ind i næste sæson, sagde han efter kampen.

Der har været megen kritik af, at vinderen af nedrykningsspillet med syvendepladsen kan stjæle den europæiske billet fra nummer tre, og selv OB-træner Jakob Michelsen havde kaldt det uretfærdigt op til kampen.

Men ligesom i de andre sæsoner med samme struktur lykkedes det ikke for nummer syv at tage en smuttur til Europa.

- Jeg irriterer mig over, at når vi for andet år i træk er én kamp fra at komme i Europa, ikke præsenterer os bedre, end vi gjorde i dag. Især i vores første halvleg, sagde Jakob Michelsen.

- Jeg kan konstatere, at AGF var bedre end os i første halvleg, hvor vi haltede efter i både tanke og handling.

- Så både set på kampen i dag og sæsonen i sin helhed er det fortjent, at det er AGF, der skal ud og spille i Europa, sagde han.

/ritzau/