Ny VVS-installatør i Nørskovlund tager sig af stort og småt

Efter næsten 30 år i branchen har Jesper Dvinge Pedersen taget springet til VVS-installatør. Med firmaet Al Gas servicerer han private kunder og industrien

4. september 2019, 11.45

Jesper Dvinge Pedersen har stiftet sit eget VVS-firma - Al Gas. Foto: Adam Haff

JOBNYT: Jesper Dvinge Pedersen har etableret sig med selvstændig VVS-virksomhed.

Hans nye firma, Al Gas, har til huse i Nørskovlund, hvor Jesper Pedersen har boet i mange år.

Han kom som stor knægt i lære i Gl. Kjellerup Smedie, hvor han fortsatte, efter at han i 1994 blev udlært VVS’er.

I 2002 skiftede Jesper Pedersen til VVS-firmaet Nygas, og for to år siden var det så tiden til, at der skulle ske noget nyt. Han gik i gang med uddannelsen til VVS-installatør.

Skolegangen var på Erhvervsakademiet Lillebælt, der ligger i Odense. Så i de seneste to år har Jesper Pedersen taget turen til Odense to gange om ugen sideløbende med sit arbejde som VVS-mand.

- Erhvervsakademiet Lillebælt gjorde et rigtigt godt indtryk på en VVS-messe, og derfor blev det i Odense, jeg tog installatøruddannelsen, fremfor for eksempel i Herning, siger Jesper Pedersen, der holder ved de opgaver, han kaster sig over.

Det var lysten til selv at have den fulde styring med arbejdet, der fik den erfarne VVS-mand til at opkvalificere sig.

- Jeg har leget med tanken i mange år. Men i forhold til familien og økonomien har det først været nu, det har været muligt. Det giver mig også en god ballast, at jeg har omkring 30 års erfaring med mig i baggagen, siger Jesper Pedersen, der er gift med bygningsmaler Birgitte. Sammen har de tre drenge på seks, 12 og 16 år.

Det er hans store viden om gas-opvarmning, som har inspireret ham til at opkalde firmaet »Al Gas«.

Men firmaet tager sig ikke kun af gas. Et ny vandhane eller et defekt toilet hos fru Jensen er lige så vigtigt, som større opgaver for virksomheder. Efter at have snust til et andet håndværksfag blev han for tre årtier siden fanget ind af VVS-branchen.

- Det er en branche, der har været i en rivende udvikling. Siden jeg begyndte som elev, er der sket meget med for eksempel styringer, varmepumper og gaskedler. Det er spændende, at man stadig kan lære noget nyt efter så mange år i branchen, siger den nystartede VVS-installatør.