Ny S-liste med 30 pct. kvinder

Den tidligere konservative Jan Krogh Rasmussen har en pæn 11. plads på listen

10. maj 2017, 14.30

Her de 23 S-kandidater, der kommer på stemmesedlen til byrådsvalget tirsdag den 21. november. 10 af kandidaterne sidder i byrådet i dag, mens 13 er nye. Foto: Ole Nissen

SKANDERBORG/RY/GALTEN Det kniber med kvinder i Skanderborg Byråd, hvor kun fem ud af de 29 medlemmer er kvinder.

Kvinderne står heller ikke for stærkt på den nye opstillingsliste, som Socialdemokraterne i Skanderborg Kommune netop nu har klar til byrådsvalget den 21. november.

Blandt de 23 navne på listen er blot syv kvinder - svarende til 30 procent - og den bedst placerede er Charlotte Abildgaard Paulsen på 5. pladsen.

10 genopstiller

Borgmester Jørgen Gaarde blev allerede sidste år kåret til førstepladsen. Hovedparten af de øvrige nuværende 13 S-byrådsmedlemmer præger toppen af listen, så man skal ned på 10. pladsen for at finde et nyt navn: Martin Christensen fra Ry.

Blandt de siddende byrådsmedlemmer genopstiller 10 inklusive Jan Krogh Rasmussen, der for et halvt år siden overraskende skiftede fra De Konservative til Socialdemokratiet.

Han kan glæde sig over, at han har fået en forholdsvis høj placering - som nummer 11 på listen. I den siddende S-gruppe er det kun Kristian Skovhus, Henrik Müller og Lars Vodsgaard, som ikke melder klar til en ny tørn.

Sammen med de 10, der genopstiller, er der 13 nye navne på listen.

Nogle har dog prøvet det før: Ole Drøgemüller og Lars Lindencrone Lavridsen har begge siddet i byrådet i flere perioder.

De 23 kandidater er valgt ved urafstemninger i de fire partiforeninger i kommunen og har fået deres pladser på listen efter en på forhånd aftalt fordeling. Galtens partiforening har for længst meldt navnene på dens fem kandidater ud, men de øvrige foreninger har holdt tand for tunge, indtil det fælles møde mandag, hvor de 23 kandidater blev præsenteret.

Målet er 25 kandidater og partiforeningernes fællesledelse har mulighed for at supplere listen med yderligere et par navne.