Når socialudvalget er asocialt

Udgivet:17. maj 2022, 11.47

Læsetid:2 minutter

Af Kasper Haagen Jensen Medlem af Alderslyst/Søholt Lokalråd

FÆLLESHUS Socialudvalget mangler plads til deres dagtilbud. Man har ikke fået bygget i tide. Man har ikke fået planlagt. Og man vil ikke vente på, at det bliver socialområdets »tur« i kommunens budget.

Så nu har man fået øje på Nordre Fælleshus i Alderslyst.

Det fælleshus kvarteret fik som erstatning for Ny Kjærsgaard og Nordre Skole, der er blevet jævnet med jorden - af Silkeborg Kommune.

Vi var meget glade for Fælleshuset da det åbnede i januar 2020.

Knap halvanden måned senere lukkede Fælleshuset ned igen, og det er først blevet åbnet for alvor igen her i foråret 2022.

Den 1. marts 2022 sad jeg og Alderslyst/Søholt Lokalråd til møde med kultur- og fritidsudvalget med dagsordenen at genstarte Fælleshuset. At få støtte til et brugerråd og få åbnet køkkenet op, så kvarteret kunne bruge det til at lave fællesspisninger og så vores foreninger kunne servere kaffe og te eller mad til deres arrangementer.

Det var et helt igennem positivt møde, hvor der også kom gode forslag fra udvalgets medlemmer.

Det er derfor vildt overraskende at læse, at socialudvalget planlægger at tage Fælleshuset fra vores kvarter fra kl. 8-16 hver dag. Vi må simpelthen ikke komme der.

Køkkenet lukkes helt for brug af vores kvarter. Det må kun bruges af socialudvalgets brugere. Vi får et te-køkken og mulighed for at komme i socialudvalgets café og drikke en kop kaffe fra 10-14 - måske. Det bliver der ikke meget fællesskab og kvarterløft ud af.

Vi er et kvarter der ikke er fyldt med ressourcer. Der er mange mennesker. Faktisk bor der 10.000 borgere her i Alderslyst. Men det er også et af Silkeborg Kommunes fattigste kvarterer, hvor der er brug for fælles steder at komme og deltage i de mange tilbud, vi jo har i Silkeborg Kommune.

For mig at se, har coronaen spændt ben for starten af Fælleshuset. Og så kommer man og siger - »Se I bruger det jo ikke engang. Så nu tager vi det fra jer.«

Det er urimeligt. Og I tager noget utroligt værdifuldt fra et kvarter, der ikke har ret meget i forvejen.

Hvor skal Mødrecaféen, Ældresagen, Silkeborg Quilters, De Grå Pantere, Idræt om Dagen og Demens-damerne så mødes fra 8-16? Og hvad med alle de drømme vi her i kvarteret har om stedet, nu hvor coronaen er ovre? Hvad med alle de idéer og tilbud et helt kvarter står på spring for at fylde i vores Fælleshus? Også fra 8-16.

Kan vi dele Fælleshuset? Det gør vi jo allerede nu. Behøver I at smide os helt ud?

Indlæser debat