Afdelingsdirektør kom »hjem« igen

52-årige Henrik Kilian Albæk sagde efter 31 år i den samme bank sit job op for at få luftforandring. Efter et pitstop i Herning, er han nu tilbage i Silkeborg

3. december 2019, 08.38

For afdelingsdirektør Henrik Kilian Albæk er det vigtigt, at der er en god stemning i sparekassens afdeling på Vestergade i Silkeborg. Han bestræber han sig på at være ligetil i sin feedback til medarbejderne. Foto: Martin Ballund

De seneste år har budt på omvæltninger i 52-årige Henrik Kilian Albæks arbejdsliv.

For efter 31 år som ansat i Nordea, opsagde han sidste år sin stilling som erhvervsdirektør i Silkeborg. Det var tid til at prøve noget nyt.

- Jeg havde fået en spændende opgave, og det var at lave en turn-around i Sparekassen Kronjyllands afdeling i Herning, siger Henrik Albæk, der fik til opgave at kapre flere markedsandele i byen mod vest.

Det lykkedes og 1. juli i år blev arbejdsfeltet så udvidet.

Udover Herning-filialen fik han også det overordnede ansvar for sparekassens afdeling på Vestergade i Silkeborg.

Og på den vis blev et midlertidigt farvel til Silkeborg vekslet til et godt arbejdsmæssigt gensyn med byen.

Henrik Kilian Albæk er afdelingsdirektør, og som sådan har han det overordnede ansvar for en gruppe sparekasse-ansatte, som inden længe er på 30 personer.

- Jeg har jo arbejdet i Silkeborg i en del år. Det er en rigtig god by med masser af udviklingsmuligheder. Jeg kender byen godt og har mange kontakter her. Så alt i alt har det været virkelig godt, at »komme hjem igen«, siger afdelingsdirektøren, der i 10 år har boet i Virklund.

Det var af familiemæssige årsager, at Henrik Albæk, der er født i Vejle, men opvokset på københavnske Frederiksberg, flyttede hertil.

Når han har fri, trækker kæmpe huset i Virklund i chefen. Han og hustruen Helle har fire børn, hvoraf blot 20-årige Klara bor hjemme.

Gør-det-selv type

Henrik Kilian bruger sin fritid på hygge i familien og på at fikse noget i haven, eller det mere end 300 kvadratmeter store hus.

- Jeg skal give meget på arbejde, og det er fint. Men så er det også rart, at komme hjem og slappe af. Jeg er sådan en gør-det-selv-type, der godt kan lide at bruge mine hænder. Når jeg går og bakser med tingene derhjemme kobler jeg fuldstændig af, siger Henrik Albæk, der i pausen mellem Nordea og Sparekassen gennem tre-fire måneder istandsatte husets store køkken-alrum fra top til tå.

Med lidt god musik på anlægget og en kold øl indenfor rækkevidde, hygger afdelingsdirektøren sig med at lave mad. Ofte i udekøkkenet.

- Jeg nyder samværet i familien. Det er også vigtigt for mig at kunne »trække stikket«, siger Henrik Kilian Albæk, som dermed punkterer forestillingen om, at man som erhvervsleder er pisket til hver weekend at være synlig i de store, lokale sportsklubber.

Vil gerne opruste

Afdelingsdirektøren fortæller, at Sparekassen Kronjylland opruster i Silkeborg.

- Vi arbejder på at blive tre-fire mand flere her på Vestergade i løbet af de næste måneder. Vi kan spore en vækst i Silkeborg, og der er potentiale til meget mere, siger han.

Sparekassen Kronjylland har en strategi om at være i øjenhøjde med sine kunder.

- Vi bestræber os på at være meget tæt på kunderne. Og i en tid, hvor andre lukker filialer, så åbner vi nye over hele landet. Vi kan godt holde videomøder, men det er nu særligt de personlige møder, vi vægter højest, også selv om det koster flere mandskabsressourcer, siger Henrik Albæk.

Hans arbejdsplads er en garant-sparekasse. Forretningen skal være sund, men det er altså ikke et vilkår, at der årligt skal være et afkast til aktionærer. Sparekassen, der forleden rundede de 190 år, »udlodder« dog hvert år et to-cifret millionbeløb til støtte for aktiviteter rundt omkring i Danmark.

- Her er en god stemning på arbejdspladsen. Det afspejler sig også i, at vi for få uger siden blev kåret som Danmarks bedste arbejdsplads for virksomheder med flere end 500 medarbejdere. Selv bestræber jeg mig på at være direkte og ligetil i min feedback til medarbejderne. At være autentisk. Jeg vil ikke sidde og hænge fast i nogle regneark. Det er udmærket at have nogle styringsværktøjer. Men det er nu først og fremmest den menneskelige kontakt, der rykker noget, siger Henrik Albæk.

Gennem nogle år, har erhvervslivet uddelt knubbede ord til Silkeborg Kommune. Men stemningen er vendt. Det viser de karakterer, som erhvervslivet giver kommunen i Dansk Industris årlige undersøgelse.

- Jeg synes, det er tydeligt, at kommunen har oppet sig. Den er blevet mere erhvervs-orienteret og mere smidig at have med at gøre. Det er også positivt for væksten. Tilflytningen er god, og der er ikke tvivl om, at Silkeborg nok skal klare sig, lyder skudsmålet fra en bankmand, der for 10 år siden sagde ja tak til Silkeborg.

Sparekassen Kronjylland på Vestergade i Silkeborg ansætter snart tre til fire nye medarbejdere. Sparekassen har nemlig potentiale til at få flere kunder.