Flot valg for Kissmeyer

Efter en nervepirrende optælling af de personlige stemmer, står det nu klart, at Venstres fjerde mandat i Vestjyllands Storkreds går til Carsten Kissmeyer

Udgivet:07. juni 2019, 08.43

Læsetid:2 minutter

Vælgerne har talt: Carsten Kissmeyer fra Ikast får Venstres fjerde mandat ud af fem i Vestjyllands Storkreds. Dermed kan han fortsætte det politiske arbejde på Christiansborg, som han indledte i oktober 2018, hvor han trådte til, da Esben Lunde Larsen forlod Folketinget. Foto: Marianne Eskildsen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

Ikast-Brande 7245 personlige stemmer er nok til at sikre Carsten Kissmeyer Venstres fjerde mandat ud af fem i Vestjyllands Storkreds.

Faktisk overhaler han den politiske veteran Kristian Pihl Lorentzen, der opnåede 6963 personlige stemmer.

- Den er hjemme. Det er en fantastisk fornemmelse, lyder på telefonen fra Carsten Kissmeyer.

Vandt hjemmebanen

Han blev den ubestridte stemmesluger på hjemmebanen: Ikastkredsen.

Den tidligere borgmester sikrede sig 4247 personlige stemmer alene i Ikastkredsen, hvilket er en markant fremgang fra Folketingsvalget i 2015, hvor han også var topscorer, men dengang var det med »kun« 3230 personlige stemmer i Ikastkredsen.

En af de sværeste valgkredse

Venstre fik 96.603 stemmer i Vestjyllands Storkreds. Det er 29,8 procent af alle stemmerne og rækker til at sende fem politikere i Folketinget.

Dog er Ikastkredsens stemmer ikke alene nok til et mandat. Derfor har spændingen været intenst, mens de personlige stemmer blev optalt i de øvrige 10 kredse under storkredsen.

- Jeg er overvældet. Det er et flot resultat, hvor man skal tage i betragtning, at Ikastkredsen er blandt Danmarks mindste valgkredse, hvilket gør det til en svær opgave at hente mange stemmer der, siger Carsten Kissmeyer og tilføjer med et stort smil:

- Men nu er sejren hjemme.

Et solidt mandat fra folket

Han kom i Folketinget i oktober 2018 som afløser for Esben Lunde Larsen, der forlod Christiansborg i utide.

Med det aktuelle valgresultat beviser Carsten Kissmeyer, at han fortjener pladsen.

- Det betyder meget at have erhvervet sit eget mandat. Det er specielt. Det er en god fornemmelse, siger Carsten Kissmeyer, der bliver boende i Ikast og samtidig har en lejlighed i København.

Foran Kissmeyer er Inger Støjberg, Kristian Jensen og Thomas Danielsen.

Mere fra temaet

Se flere

Politik

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere