Komikken i regionsrådet vil ingen ende tage

12. april 2021, 12.34

FØDEAFDELING Her havde man en gylden mulighed i Regionsrådet for at rette op på nogle af fortidens fejltagelser, nemlig ved at genskabe en rigtig fødeafdeling og en akutskadestue på RH Silkeborg. Men hvad sker der, man foreslår nu fra S og Alternativet, at man opretter en fødeklinik på RH Silkeborg, så knap 250 ukomplicerede fødsler årligt kan foregå i Silkeborg.

Glæden fra deres side er så stor, at Annette Roed ligefrem regner med at kvinder fra Aarhus og Herning vil komme hertil for at føde. Gad vide om der så overhovedet bliver plads til nogle mere end 1000 fødende kvinder fra Silkeborg?

Fra Venstre i Silkeborg, vil vi gerne sende en STOR opfordring til alle Regionsrådets 41 medlemmer, og specielt Venstres medlemmer. Kom nu med forslaget om en fødeafdeling og en akutskadestue i Silkeborg

Poul Berggreen (V)

Jeg forstår fuldt ud den fortvivlelse Bent Nørgaard beskriver i fredagens leder i MJA, hvor han beskriver udspillet som »halvhjertet«, og ikke en god nok løsning. Der skal mere til.

Man må både græde og grine over Annette Roeds og partifællers forslag. Man kan ikke undgå at få indtryk af, at regionsrådsformanden forsøger at kompensere for Annette Roeds uheldige læserbrev i Midtjyllands Avis. Hvorfor reagerede Annette Roed ikke, da Fredberg stillede forslag om beregninger for genåbning af hele fødselsafdelingen i Silkeborg for en måned siden på et møde, hvor Annette Roed er formand? Hvorfor acceptere Annette Roed direktionens afslag på at lave den ønskede beregning? Som det fremgik af avisen »ligger det ud over det, som vi i administrationen normalvis kan prioritere at give svar på«.

Støttede socialdemokratiet dengang forslaget om genåbningen af fødeafdelingen i Silkeborg?

Fra Venstre i Silkeborg, vil vi gerne sende en STOR opfordring til alle Regionsrådets 41 medlemmer, og specielt Venstres medlemmer. Kom nu med forslaget om en fødeafdeling og en akutskadestue i Silkeborg. Herudover skal der også genfremstilles forslag om at regionen vil give tilskud til private fødeklinikker.

Regionsrådet kan simpelthen ikke være bekendt at behandle borgerne i Silkeborg på denne måde.

Indbyggermæssigt er Silkeborg allerede større end Herning og Horsens, som begge har egne fødeafdelinger. Vi er i Silkeborg i så kraftig vækst, at vi også snart indhenter både Viborg og Randers, så kom nu i gang og lad fornuften råde og skab præcis samme mulighed for Silkeborg som tilfældet i årevis har været i Horsens og Holstebro.

Hvis man i S mener noget med det, som statsminister Mette Frederiksen taler om, at vi skal decentralisere på flere områder, som hos politiet og på sygehusene. Ja så skal man jo ikke gøre det med »børneplastermetoden«, men ved at være visionære og sikre at alle fødende i Silkeborg kommune kan gennemføre fødslen på RH Silkeborg, så både borgerne får mere ro og sikkerhed omkring fødslerne, samt at vi også lokalt nedbringer trafikmængden og energiforbruget ved kørslerne mellem Silkeborg og Viborg.

Regionsrådet får nu denne ene gyldne mulighed inden valget til at træffe den rigtige beslutning. Jeg er sikker på, at der efter valget i november vil være andre til at overtage pladserne, så vi igen kan få skabt balance på RH Silkeborg.

Læs også
Lokal alliance for at bevare og udvikle sygehuset

Vi skal arbejde på at genskabe et sygehus, hvor vi igen bl.a. har egen fødeafdeling, akutskadestue, får Forskningsenheden for Rygsygdomme tilbage, genskaber mistede intensivsenge, reetablering af forskningscentre uden indblanding med »forhåndsgodkendelse af forskningsprojekter« fra Hospitalsledelsen, egen hospitalsledelse der vil sygehuset, udbygning og vedligeholdelse af bygningsmassen samt tildele RH Silkeborg et realistisk budget, så der også er mulighed for udvikling.

Indlæser debat...