Birch bag nyt dansk motorsportshold

Den lokale ejendoms-udvikler har sikret sig et par gode navne til det nye danske motorsportshold, GMB Motorsport - Le Mans trækker i fremtiden

Udgivet:04. november 2021, 07.16

Læsetid:2 minutter

Casper Elgaard foran Gustav Birch og Kasper H. Jensen, der er topkører hos GMB Motorsport. Foto: GMB Motorsport

Kim Simmelsgaard
| kim@midtjyllandsavis.dk

MOTORSPORT Med Rene Birch som økonomisk bagmand vil Danmarks nye motorsportshold GMB Motorsport være en del af TCR Denmark-serien.

Teamchef i GMB Motorsport bliver Casper Elgaard. Herudover er der landet en aftale med den dobbelte danske mester Kasper H. Jensen, der i oktober vandt TCR Denmark.

En titel han også tog i 2020.

- Kasper H. Jensen er den bedste racerkører, jeg har arbejdet sammen med. Han er exceptionel, fortæller Casper Elgaard.

Han ser også frem til at fortsætte samarbejdet med den unge kører Gustav Birch, der vandt U23-klassen i TCR i år.

- Ham har jeg arbejdet med i denne sæson. Han er en dygtig og talentfuld kører og god at arbejde samme ned, siger Casper Elgaard.

Drømmen om Le Mans

Kasper H. Jensen glæder sig til at komme i gang hos GMB Motorsport, hvor han skal spille på flere heste.

- At jeg nu får muligheden for både at køre TCR herhjemme og GT3 i udlandet sammen med Gustav og Casper, bliver kæmpestort.

- Jeg har altid drømt om at komme tilbage til udlandet, og at det nu lykkes med et dansk team er ganske enkelt fantastisk. Det, at teamet har en vision om at komme til Le Mans indenfor en årrække, gør det kun endnu bedre. Det altid har været en drøm for mig at komme til Le Mans.

- Nu er drømmen indenfor rækkevidde. Tak til Birch-familien og Casper Elgaard for, at de tror på, at jeg er den rette til opgaven, siger Kasper H. Jensen.

Det bliver dog ikke kun de rutinerede racerkørere, som kommer til at repræsentere holdet.

GMB Motorsport vil også fokusere på ungdomskørere og talentudvikling - blandt andre Simon Birch Kristensen, der trods sin alder allerede kommet langt i sin motorsportskarriere og i 2021 blev nummer to i 1600 Challenge.

Teamchef Casper Elgaard ser frem til at arbejde med både erfarne kørere og unge talenter

- Det har altid været min drøm at få lov til at stå i spidsen for et team, hvor der er stor fokus på talentudvikling. Hos GMB Motorsport er det muligt at gå hele vejen fra gokart til Le Mans. Jeg drømmer allerede om, at vi forhåbentligt en dag kan have et Le Mans-team, hvor alle kørerne har taget hele vejen igennem vores talentprogram, siger Casper Elgaard.