Halvdelen af byrådet lytter - eller hvad?

14. oktober 2020, 12.15

SIGNALER Som interesseret iagttager af Silkeborg byråd gennem rigtig mange år kan man stadig blive forundret. Senest skete det for mig, da jeg læste et indlæg i avisen mandag. Her skrev den meget aktive Peter Sig Kristensen et indlæg med overskriften »Vi lytter - i første omgang i Sejs«.

Det var ikke indlæggets indhold, der fik mig til at spidse ører, for der stod ikke andet, end at man var glad for de kommentarer, der var kommet fra borgerne i høringen af forslaget til ny kommuneplan. Og at alle indlæg ville blive læst med alvor og interesse. Ja, selvfølgelig!

Hvad der undrede mig særdeles meget var, at indlægget tilsyneladende var skrevet af Peter Sig Kristensen fra Enhedslisten »på vegne af byrådsmedlemmerne fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Konservative Folkeparti og Enhedslisten, samt løsgænger Lars Hansen«.

Hvad er det for et signal, den som altid snu brevskriver ønsker at sende - og som han tilsyneladende har fået de tre andre partier til at lægge navn til? Disse fire partier lytter til borgerne, men resten af byrådet gør ikke? Eller hvad? Det ved selv Peter Sig jo godt er rent nonsens og ren manipulation. Men det efterlader et meget stort spørgsmålstegn: Er Peter Sig nu blevet talerør for Socialdemokratiet? Er det den nye socialdemokratiske ledelses nye linje? Er det borgmesterkandidat Helle Gades nye stil, at Peter Sig taler på vegne af en tavs og anonym socialdemokratisk gruppe? Og ønsker den socialdemokratiske gruppe på vej ind i valgåret at skabe falske modsætninger i byrådet? Eller snorksover de bare?

Læs også
Vi lytter - i første omgang i Sejs

Det er i hvert fald påfaldende, når man hævder at lytte til borgerne på Sindbjerg Mosevej, som ikke ønsker mere byggeri i deres område, at de fire partier så ikke kan få over deres mund at sige, at de bakker op om SF’s forslag om en fredning af området. I stedet nøjes de med at sige: »Om det skal ske ved en fredning… er ikke så vigtigt i første omgang«.

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan og hvornår Peter Sig Kristensens læserbrev er blevet til!