Ry

Indbrudstyve på weekend-togt rundt i kommunen

Ni indbrud i blandt andet Stjærskolen og tre boliger på samme vej i Låsby skabte travlhed hos politiet henover weekenden

24. februar 2020, 10.21

Sydøstjyllands Politi havde travlt i weekenden. De oplyser om ni indbrud i blandt andet Stjærskolen og tre boliger på samme vej i Låsby.

LÅSBY/RY/STJÆR Efter en lang og forholdsvis fredelig periode er antallet af indbrud i hel kommunen pludselig røget i vejret henover weekenden. Hele ni indbrud i Stjær, Låsby, Ry, Hørning og Skanderborg er begået imellem fredag og søndag.

Tre villaer på J.M. Knudsens Vej i Låsby har ifølge Sydøstjyllands Politi sandsynligvis haft besøg af de samme indbrudstyve. Alle tre steder har tyvene forsøgt at opbryde et vindue for at komme ind i boligerne.

Det lykkedes i to tilfælde, hvorefter der blev stjålet henholdsvis smykker samt smykker og en dametaske.

Opbrød terrassedør

I den tredje bolig måtte tyvene opgive at opbryde et vindue, men fik i stedet opbrudt en terrassedør. Herefter er villaen blevet gennemrodet.

Politiet har endnu ikke overblik over, hvad der er stjålet fra sidstnævnte bolig.

Formentlig de samme

- Da der er brugt samme fremgangsmåde, og indbruddene er sket på samme vej i samme tidsrum, er det nærliggende at tro, at der er en sammenhæng, så det ser vi selvfølgelig på, siger politikommissær Lars Elmstrøm, Sydøstjyllands Politi.

Politiet vil ligeledes undersøge om der er en sammenhæng imellem de seks andre indbrud, hvor en villa på Kildebakken i Ry blandt andet har haft besøg af indbrudstyve imellem fredag og søndag.

Mistænkeligt køretøj

Her er der ligeledes opbrudt et vindue, hvorefter der er stjålet smykker.

Fra en villa i Alken og en villa i Vrold er der blevet stjålet designer spisebordsstole. Her har tyvene knust en rude for at komme ind.

I forbindelse med indbruddet i Vrold er der observeret et mistænkeligt køretøj i området.

Der er tale om en sølvgrå Ford Focus C Max med en dansk udseende fører bag rattet og en mand med sydeuropæisk udseende på passagersædet. Begge passagerer blev vurderet til at være et sted imellem 30 og 40 år.

Indbrud i Stjærskolen

På Stjærskolen gik alarmen fredag aften klokken 22.35, da indbrudstyve knuste en rude til lærerværelset og slap af sted fra skolen med flere bærbare pc’er.

Også i nabokredse

- Vi har ellers været inde i en rigtig god periode, men denne weekend har der været- usædvanligt mange indbrud i Skanderborg Kommune, og det samme gør sig faktisk gældende i Hedensted og Horsens Kommune, siger politikommisær Lars Elmstrøm.